Trei medici candideaza pentru functia de rector la UMF “Carol Davila” Bucuresti

13/01/2020

Trei medici candideaza pentru functia de rector la UMF “Carol Davila” Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trei-medici-candideaza-pentru-functia-de-rector-la-umf-carol-davila-bucuresti/

Inscrierile pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti s-au incheiat vineri, 10 ianuarie.

Potrivit institutiei, in cursa s-au inscris trei medici cunoscuti din Romania, iar prima runda de alegeri va avea loc in data de 10 februarie. In data de 17 februarie ar urma sa aiba loc cel de-al doilea tur de scrutin.

Cei trei candidati sunt cu totii profesori in cadrul unitatii de invatamant si isi desfasoara activitatea profesionala in spitalele din Bucuresti. Acestia sunt:

Dr. Viorel Jinga – medic primar urolog, sef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele” si unul dintre prorectorii UMF “Carol Davila” Bucuresti.

Dr. Catalina Poiana – medic primar endocrinolog, sef Sectie Patologie Hipofizara si Neuroendocrina din cadrul lnstitutului National de Endocrinologie “C.l.Parhon” din Bucuresti. De asemenea, este presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti si conduce catedra de Endocrinologie din cadrul Facultatii de Medicina.

Dr. Adrian Streinu-Cercel – medic primar boli infectioase, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”. Totodata, este si șeful disciplinei de Boli Infecțioase I din cadrul UMF „Carol Davila”, iar in perioada 2012 – 2016 a fost presedintele Senatului institutiei de invatamant superior.

CV-urile si planurile manageriale ale celor trei candidati sunt afisate public pe site-ul UMF Bucuresti. In prezent, rectorul Universitatii “Carol Davila” este academicianul Ioanel Sinescu, aflat la al doilea mandat.

Etichete: UMF Carol Davila, rector UMF Bucuresti, alegeri UMF, Viorel Jinga, Catalina Poiana, Adrian Streinu-Cercel 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate