Trei DSP-uri au pus bazele Aliantei Vestului pentru Sanatate Publica

22/07/2021

Trei DSP-uri au pus bazele Aliantei Vestului pentru Sanatate Publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trei-dsp-uri-pus-bazele-aliantei-vestului-pentru-sanatate-publica/

Sefii Directiilor de Sanatate Publica (DSP) Judetene Arad, Hunedoara si Timis au pus bazele constituirii Aliantei Vestului pentru Sanatate Publica (AVSP), cu scopul de a implementa o Strategie de Sanatate pe Regiunea Vest, intr-un program-pilot de dezvoltare regionala pentru sectorul sanitar.

Alianta medicala se va axa pe sase componente strategice: digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de solutii inteligente de eHealth; analiza nevoilor de servicii medicale; optimizarea transferurilor interjudetene ale pacientilor; optimizarea resurselor umane in domeniul sanitar la nivel de regiune; realizarea unor echipe comune de control interjudetene si elaborarea de politici de sanatate publica la nivel regional, a anuntat DSP Timis, potrivit Agerpres.

Transformarea digitala a sistemului de sanatate ofera mijloace de eliminare a compartimentarii acestuia, prin facilitarea punerii in comun a informatiilor intre autoritatile de sanatate publica.

Mijloacele sigure si rapide de transmitere a informatiilor colectate de diferiti agenti reprezinta o conditie necesara pentru coordonarea serviciilor de asistenta medicala si pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raporteaza la accesul rapid, schimbul si partajarea de date care faciliteaza adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic intre profesionistii din domeniul sanatatii genereaza plus valoare directa pentru calitatea asistentei medicale.

Aceasta actiune comuna reprezinta un prim pas in eficientizarea si reducerea timpului de solutionare a cererilor cetatenilor, constituind un progres in sanatatea public, mai precizeaza sursa citata.

De asemenea, saptamana aceasta a avut loc si o intalnire de lucru cu rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Dr. Victor Babes’ Timisoara, Octavian Cretu, cu care s-a discutat despre necesitatile sistemului medical din cele trei judete, pentru asigurarea unei bune colaborari intre institutia de invatamant si DSP-uri.

Etichete: DSP Timis, DSP Hunedoara, DSP Arad, Alianta Vestului pentru Sanatate Publica

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: