Tratamentele impotriva obezitatii ar putea fi incluse pe lista cu medicamente esentiale

29/03/2023
Tratamentele impotriva obezitatii ar putea fi incluse pe lista cu medicamente esentiale

Tratamentele impotriva obezitatii ar putea fi incluse pe lista cu medicamente esentiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentele-impotriva-obezitatii-ar-putea-fi-incluse-pe-lista-cu-medicamente-esentiale-oms/

Tratamentele impotriva obezitatii ar putea fi incluse pentru prima data pe lista cu medicamente esentiale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), utilizata pentru a orienta deciziile guvernamentale de achizitie in tarile cu venituri mici si medii, relateaza Reuters.

Un grup de consilieri ai OMS va analiza noi solicitari pentru medicamente care urmeaza sa fie incluse luna viitoare, lista cu medicamente esentiale urmand sa fie actualizata in septembrie, scrie si Agerpres.

Solicitarea de a lua in considerare medicamente pentru obezitate a fost depusa de trei medici si un cercetator din Statele Unite. Acestea includ ingredientul activ liraglutid dintr-un medicament pentru obezitate de la Novo Nordisk, care in curand nu va mai fi protejat prin brevet, ceea ce va permite aparitia unor versiuni generice mai ieftine.

Grupul ar putea respinge solicitarea sau ar putea astepta mai multe dovezi. O decizie a OMS de a include pe lista medicamentul si eventuale versiuni generice ar marca o noua abordare a agentiei sanitare in privinta obezitatii la nivel global.

Grupul de experti va analiza in urmatoarele luni dovezile referitoare la liraglutid. Ei ar putea avea, de asemenea, in vedere pe viitor o evaluare mai ampla a altor tipuri de tratamente pentru slabit. Includerea medicamentelor pentru obezitate pe lista cu medicamente esentiale a OMS ar putea avea o semnificatie importanta pentru respectiva populatie.

Etichete: medicamente impotriva obezitatii, liraglutid, lista cu medicamente esentiale, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: