Tratament nou pentru hepatita de tip C

05/09/2014

Tratament nou pentru hepatita de tip C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-nou-pentru-hepatita-de-tip-c/

indulcitoriComisia Europeana a aprobat utilizarea unui nou tip de tratament in cazul infectiei cronice cu virusul hepatitic C. Acesta,in urma testelor, a prezentat o rata de vindecare de pana la 100%, inclusiv la pacienti in stadii avansate, ori la cei care nu au raspuns pana acum la alte scheme de tratament.
Noul tratamentul contine primul inhibitor al complexului NS5A aprobat in Uniunea Europeana (UE), si  va fi disponibil pentru utilizare, asigurand o durata mai scurta de tratament chiar cu  12 sau 24 de saptamani, comparativ cu 48 de saptamani, conform actualelor scheme utilizate la scara larga.

O noua sansa pentru pacientii care nu au raspuns la alte tratamente

Aprobarea noului tratament permite comercializarea si utilizarea in toate cele 28 de state membre ale UE intr-un timp relativ scurt si ofera o noua speranta bolnavilor de hepatita.

“Virusul hepatitei C este un virus dificil de combatut care necesita mai multe cai de atac. Acum avem o noua clasa de medicamente care actioneaza asupra virusului pe doua cai – prin inhibarea atat a replicarii virale, cat si a asamblarii virionului , iar in asociere cu alte tratamente poate conduce deseori la vindecare chiar si in cazul pacientilor dificil de tratat,” a afirmat Dr. Michael P. Manns, profesor la Facultatea de Medicina Hanovra din  Germania.

Vindecare de pana la 100%

Aprobarea noului tip de tratament  este sustinuta de mai multe studii  care au relevant chiar si vindecarea de 100% in unele cazuri.

Conform ultimelor estimari, in lume exista peste 150 milioane de oameni care poarta virusul hepatic, dintre acestia circa 9 milioane locuind in Europa. Romania se afla pe primele pozitii in topul tarilor cu cei mai multi bolnavi.

Autor: Adriana Pavel

13 Comentarii

 1. Marosan Attila says:

  Buna ziua eu am facut tratament cu interferon 12 saptamani si a fost intrerupt pe motivul ca nu a scazut decat 1 logaritm din viremie .precizez ca am hepatita c cronic si ciroza in stdiu incipient.Exista un dosar la CNAS mai trebuie sa fac alte analize? cei 5000 de pacientii cum vor fi triati pe judete? pe orase ? ce trebuie eu sa fac sa intru in posesia tratamentului fara interferon.mentionez ca am 44 de ani si imi platesc taxele la CAS de 25 de ani .

 2. Ursu Nastase says:

  Am o hepatita tip c din anul 2001 nu a raspuns la tratament cu interferon si am imunitatea foarte scazuta, pot beneficiea de noul tratament,si cind?

 3. Valentin Petrache says:

  Am 46 de ani si am deja Ciroza Hepatica din cauza virusului C contactat prin transfuzie , in ce masura asi putea primi si eu tratamentul si untde asi putea sa ma interesez despre asta?. Multumesc Anticipat !

 4. IULIA IAMANDI says:

  As dori s-a aflu cand se semneaza protocolul pentru noul tratamentpentru hepatita tip C. Am facut tratamentul vechi si dupa 6 luni am facut recadere

 5. ganea neculai says:

  doresc informatii despre noul tratament hepatic tip C,

 6. BERARU CONSTANTIN says:

  Am 53 de ani și am hepatita virala c din 2013. Aș dori sa primesc acest tratament.Mulțumesc anticipat.

 7. elena blejean says:

  sint bolnava de 31 ani de hepatita c am contactoi inanul 1984 in urma unui avort spontan avind acasa 4 copiii mici la care mudici nu au reactionat , ma-u lasat sa singerez pina la un momentdat ,asa ca printru vis am auzit femeia acesta moare aideti sa facem ceva ca moare auzeam dar nu puteam sa vorbesc ,atunci mau luat si mau chirotat,pierdusem fff singe pe urma mi-au bagat singe dar mi-ua bagat si hepatita vhc c,cu care ma chinuiesc de 31 ani am facut si tratament cu interferon 12 luni dar degeaba acum am fff multe complicatii ,cu care ma descurc fff greu ca am o pensie fff mica si ma descurc ff greu
  ma de greseli dar pling untruna cind imi aduc aminte si poate am gresit cind am scris

 8. cumpanasoiu adriela says:

  Cum și când pot intra in posesia acestui medicament?

 9. Dumitraș Valentina says:

  Buna ziua am hepatita c de trei ani am luat dubla terapie a dat rezultate foarte bune dar dupa terminarea tratamentului la 6luni dupa am facut recadere . Vreu sa stiu cînd pot intra în posesia noului tratament în ce luna al anului 2015 va multumesc

 10. Turlica Lenuta says:

  Eu am facut timp de 24 de saptamani tratament cu Interferon dar din pacate nu am avut raspuns favorabil la tratament si astfel mi s/a intrerupt. Acum cu noul tratament as vrea sa stiu, daca pot spera sa ma inscriu in program si ce pasi trebuie urmati pentru aprobarea tratamentului. V multumesc.

 11. VLAICU GEORGETA says:

  Nu trebuie sa spuneti denumirea medicamentului, ci numai daca este vorba de aceasta noua terapie si cine are prioritate.

 12. VLAICU GEORGETA says:

  Va rog sa-mi spuneti daca este vorba de noua terapie care este inclusa in noua lista care intra in vigoare de la 1 noiembrie.Daca da, este adevarat ca se aplica numai la bolnavii care au suferi transplant de ficat si cei cu ciroza?Eu am facut de doua ori tratament cu interferon si la ora aceasta am dosar sa incep alt tratament, dar astept noua schema! Multumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: