Tratament modern pentru litiaza renala, la Spitalul Judetean Constanta, in urma unei donatii

02/02/2023
Tratament modern pentru litiaza renala, la Spitalul Judetean Constanta, in urma unei donatii

Tratament modern pentru litiaza renala, la Spitalul Judetean Constanta, in urma unei donatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-modern-pentru-litiaza-renala-la-spitalul-judetean-constanta-in-urma-unei-donatii/

Sectia Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta se alatura centrelor de excelenta din tara, care asigura cel mai modern tratament pentru litiaza renala- ureteroscopia flexibila, transmite unitatea sanitara, intr-un comunicat de presa.

Echipamentul necesar a fost achizitionat in urma unei donatii.

“De aproximativ 10 ani rezolvam cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali in toate localizarile acestora dar este absolut necesar sa progresam, sa putem rezolva minim invaziv litiaza renala, multi dintre pacienti beneficiind pana acum de aceste interventii in alte centre unde exista dotarea necesara. Apreciem sustinerea reprezentantilor Monsson Trading pentru achizitia acestei aparaturi care reprezinta gold-standardul in zilele noastre si le multumim”, a declarat Conf. Univ. Dr. Felix Voinea, medic sef sectie clinica Urologie SCJU Constanta

Datorita tehnologiei de ultima generatie litiaza renala este tratata acum fara nicio incizie iar pacientul poate fi externat a doua zi.

De asemenea, noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subtire care poate fi utilizat inclusiv la copii si care permite patrunderea in conditii de maxima siguranta la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentati si eliminati, fara complicatii. Printre avantaje, unitatea sanitara mentioneaza reducerea timpilor si costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infectie, a complicatiilor si, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.

Echipamentul care permite abordarea minim invaziva a litiazei renale consta intr-un sistem de ureteroscopie flexibila si litrotitie tip laser, in valoare de 100.000 euro, a fost achizitionat de catre compania Monsson Trading si donat Spitalului Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta, prin intermediul fundatiei Mecena.

Sursa foto: FB/Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Etichete: tratament pentru litiaza renala, spitalul judetean constanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: