Tratament inovator pentru pacientii cu Covid-19, la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara

09/10/2020

Tratament inovator pentru pacientii cu Covid-19, la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-inovator-pentru-pacientii-cu-covid-19-la-spitalul-victor-babes-din-timisoara/

Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ din Timisoara au inclus in lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus un medicament folosit pana acum in tratarea inflamatiilor cronice.

Potrivit coordonatorului Compartimentului de Terapie Intensiva Boli Infectioase a unitatii medicale, dr. Voichita Lazureanu, este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6, despre care studiile realizate pana acum demonstreaza ca ar reduce nevoia de ventilatie mecanica.

Anticorpii monoclonali ii imita pe cei generati de organismul uman pentru a lupta impotriva infectiilor, iar Interleukina 6 este o proteina produsa de celulele imune ale organismului.

“Avantajul este ca poate fi administrat pe sectie si nu este nevoie ca pacientul sa fie transferat in Terapie Intensiva, cum este in cazul plasmei sau al Remdesivirului si atunci se degreveaza Sectia de Terapie Intensiva de aceste cazuri”’, a explicat conf. dr. Voichita Lazureanu, citata de Agerpres.

Tratamentul se administreaza in patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasa, in dilutie de ser fiziologic.

“Cu cat tratamentul a fost administrat mai repede in evolutia bolii, cu atat eficienta a fost mai mare. La pacientii critici, in faza terminala, exista foarte putina medicatie si doar impreuna cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau impreuna cu ventilatia mecanica si chiar cu instalarea unui plaman artificial mai poate sa functioneze”, a mai precizat medicul de la spitalul din Timisoara.

Potrivit sursei citate, pana acum, aproape o suta de pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara au beneficiat de acest tip de tratament.

Etichete: tratament covid-19, tratament coronavirus, spital victor babes timisoara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: