Tratament in Institutul Regional de Oncologie Iasi

29/05/2015

Tratament in Institutul Regional de Oncologie Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-in-institutul-regional-de-oncologie-iasi/

oncologiePacientii cu afectiuni oncologice si indicatie de radioterapie interna vor beneficia de tratament si in Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Unitatea sanitara a anuntat Ministerul Sanatatii ca incepand din data de 2 Iunie 2015, Sistemul de Brahiterapie HD din cadrul Laboratorului de Radioterapiecu Energii Inalte si Brahiterapie devine complet functional.

“S-au efectuat primele simulari care au demonstrat fezabilitatea deschiderii programului de brahiterapie, iar echipa medicala formata din medici, fizicieni si tehnicieni medicali este pregatita pentru a prelua primii pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Inalte si Brahiterapie din cadrul I.R.O. ofera servicii de radioterapie curativa si paliativa in regim ambulator si de spitalizare continua (60 paturi).

Platforma tehnica include trei acceleratoare de particule cu energie de 6 MeV, 10 MeV, respectiv 15 MeV, 3 simulatoare CT, sistem modern de plan tratament, care ofera posibilitatea de a efectua radioterapie externa conformationala 3D, IMRT, RapidArc, stereotaxie.

Activarea sistemului de Brahiterapie HD in valoare de 610 000 Euro definitiveaza serviciile oferite in cadrul laboratorului.

Echipa de radioterapie este formata din 4 medici primari si 2 medici specialisti radioterapie, 3 medici rezidenti pe post, 10 fizicieni, 1 inginer si 23 tehnicieni si asistenti medicali.

Reamintim ca, Institutul Regional de Oncologie Iasi, infiintat prin H.G. nr. 583/13.03.2009 cu o structura de 300 paturi functioneaza incepand cu data de 1 februarie 2012. IRO este o investitie a Ministerului Sanatatii in valoare totala de 75.361.280 Euro.

Spatiile acestei unitati se inscriu in necesarul functional al unei unitati sanitare cu profil oncologic conform reglementarilor legale in vigoare astfel incat sa ofere populatiei din toate judetele Moldovei ceea ce este necesar pentru un tratament corect si in timp optim.

Avand in vedere dimensiunea, complexitatea si urgenta pe care o reprezinta cancerul ca problema prioritara de sanatate publica, infiintarea Institutului Regional de Oncologie Iasi a inceput deja sa corecteze dezechilibrul existent intre Moldova (cu o suprafata de 44.000 km² si aproximativ 4 milioane locuitori) si celelalte provincii istorice ale tarii.

4 Comentarii

 1. Lenuta says:

  Sotul meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani sa r putea interna la d voastra?este foarte urgrnt,daca da care sunt conditiile?va multumesc anticipat,sunt din Vaslui

 2. Amihaesei Mariana says:

  am trimitere de la Cluj de la doamna doctor Simon-dar nu stiu cum sa dau de d-na doctor Madalina Perlea

 3. Mirela says:

  Am fost operata de cancer la sân în septembrie 2016. Cu trimitere de la medicul de familie,cartea de identitate și cardul de sănătate se face internarea iar restul știu ce au de făcut medicii și asistentele. Spitalul IRO este un spital nou cu cadre medicale care în primul rand sunt oameni. Eu am fost profund impresionată de atenția primita începând de la medicul chirurg pana la doamnele infirmiere. Eu le dau +++10. Și încă o dată mii de mulțumiri domnului doctor Radu Iulian și echipei dumnealui de asistente.

 4. sava laurentiu says:

  tatal meu a fost diagnosticat la spitalul de pneumologie cu cancer terminal in stadiul 4.am fost informati ca singurul tratament pt diagnosticul lui ar fi unul paleativ si nu curativ.suntem din vaslui,tatal meu a fost indrumat sa mearga pentru tratament in acest institut,as vrea sa stiu daca poate sa fie internat ,are dureri mari ,este pensionar si am vrea sa stim daca serviciile medicale se platesc iar daca da cat ?va rog din suflet sa-mi raspundeti…sunt disperata!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial