Tratament impotriva cancerului pancreatic cu o substanta care trateaza leucemia

17/04/2015

Tratament impotriva cancerului pancreatic cu o substanta care trateaza leucemia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-impotriva-cancerului-pancreatic-cu-o-substanta-care-trateaza-leucemia/

VACCINConform unui studiu prezentat saptamana trecuta la Barcelona, un tratament care in prezent este folosit pentru a trata leucemia si limfoamele, ar putea fi folosit si pentru eficientizarea chimioterapiilor pentru combaterea cancerului de pancreas.

Cancerul pancreatic este una din cele mai letale forme de cancer si dificil de tratat.

Agentia France Presse vorbeste despre un studiu al oamenilor de stiinta care bazeaza pe un experiment realizat pe soareci de un grup de cercetatori de la Institutul de oncologie al Spitalulului Vall d’Hebron din Barcelona. Anul acesta  vor fi facute teste pe bolnavi afectati de acest tip de cancer, cu o rata a mortalitatii de 95%.

“Celulele canceroase se afla sub un fel de carapace formata din fibre. Aceasta carapace le protejeaza impotriva chimioterapiei si este unul din motivele pentru care ea nu este eficienta si nu isi poate atinge tinta”, a declarat  Laura Soucek, conducetorul experimentului, conform AFP.

In cadrul experimentelor realizate pe soareci cu adeno-carcinoame (tumori maligne), cercetatorii au administrat cobailor substanta Ibrutinib, folosita de obicei in leucemii.

“Rezultatele au fost surprinzatoare. Ibrutinib a atacat carapacea si a subtiat-o. Brusc, celulele canceroase au devenit mai accesibile chimioterapiei’, a mai declarat sefa grupului de cercetatori, citata de AFP.

 Astfel, concluzia experimentului a fost aceea ca aceasta substanta poate stopa cresterii tumorii si astfel duce la  sporirea sanselor de viata ale cobailor.

Studiu a fost publicat si in revista Cancer Research.

 

1 Comentarii

  1. alex says:

    Doresc sa apara cat mai urgent acest medicament

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: