Tratament decontat dupa reorganizarea Institutului National de Transfuzie

11/02/2015

Tratament decontat dupa reorganizarea Institutului National de Transfuzie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-decontat-dupa-reorganizarea-institutului-national-de-transfuzie/

VACCINSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, a afirmat ca pacientii isi vor putea deconta tratamentul dupa reorganizarea Institutului National de Transfuzie.

“In primul si in primul rand pacientii vor avea acces la un tratament de calitate intr-un institut care printr-un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate le poate deconta tratamentul si le poate elibera bilete de trimitere pentru dansii. Acum multi isi platesc analizele din fondurile proprii”, a spus oficialul.

In cadrul dezbaterii publice cu tema proiectul de hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea sistemului national de transfuzie sanguina si reorganizarea Institutului National de Transfuzie Sanguina “Prof. Dr. C.T. Nicolau”, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Bucuresti, Doina Gusa, a atras atentia asupra deficitului de personal din institutie.

“Prin noua reorganizare si intrand pe sistemul de urgenta avem posibilitatea sa platim ore suplimentare oamenilor. Acum nu facem pentru ca asa este legea”, a precizat directorul.  

Potrivit acesteia, in nici o tara din lume Institutul de Hematologie sau Centrul National de Transfuzie nu gestioneaza hemofilicii si talasemicii.

“Activitatea de transfuzie este una care se desfasoara de la vena donatorului pana la vena pacientului, deci institutul nu poate avea ca si atributie activitatea terapeutica de transfuzie, acesta este cel mai important lucru si acest aspect se incearca acum, sa se obtina cadrul legal terapeutic pentru talasemici si hemofilici”, a mai precizat Doina Gusa, confrom Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: