Transplant de cord pentru un adolescent de 16 ani

07/03/2016

Transplant de cord pentru un adolescent de 16 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/transplant-de-cord-pentru-un-adolescent-de-16-ani/

operatie-raraTransplant de succes la Targu Mures. Un adolescent de 16 ani din Craiova  a primit un cord nou provenit de la un tanar care si-a pierdut viata la Iasi.

“Am inceput anul 2016 cu un avant care ne da sperante, astazi am facut al treilea transplant cardiac din acest an si suntem foarte bucurosi. Si aceasta nu numai pentru ca am mai avut o interventie deosebita, ci pentru ca prin aceasta interventie am mai dat o sansa unui copil de 16 ani, si implicit familiei acestuia, la o viata mai buna calitativ si, evident, mult mai lunga. Este vorba despre un pacient cu insuficienta cardiaca cu internari repetate in serviciul de cardiologie pediatrica, a carui evolutie era nefavorabila in mod evident. Din fericire a aparut un cord disponibil, care a fost prelevat in cursul noptii si diminetii de catre o echipa din clinica noastra, care s-a deplasat la Iasi pentru a-l preleva. Echipa condusa de dr. Cosmin Opris a reusit sa ne ofere un cord foarte bun, pe care l-am implantat si operatia a decurs fara probleme’, a declarat dr. Horatiu Suciu, Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures, conform Agerpres.

Adolescentul operat este din Craiova si se afla in evidentele IUBCvT Targu Mures de mai mult de 2 ani, fiind diagnosticat cu cardiomiopatie restrictiva.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice

Peste 200 de focare de coronavirus inregistrate, in Romania, in perioada 14 – 20 septembrie

Medic vindecat de Covid-19: Este o boala serioasa, care poate si creeaza probleme dificile

Opt elevi de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, confirmati cu noul coronavirus