Transparentizarea intelegerii dintre medici si companiile de medicamente

13/09/2013

Transparentizarea intelegerii dintre medici si companiile de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/transparentizarea-intelegerii-dintre-medici-si-companiile-de-medicamente/

poza ministerul sanatatiiPentru inlaturarea oricaror suspiciuni si pentru a creste responsabilitatea se doreste transparentizarea intelegerii dintre medici si companiile de medicamente, conform declaratiilor presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Obligativitatea de a face publica sponsorizarile primite de medici

In Codul Deontologic al Colegiului Medicilor din Romania exista un articol care prevede obligativitatea de a face cunoscut public sponsorizarile pe care medicii le primesc.

“Transformarea intr-o norma a acestor reglemantari din Codul Deontologic al Colegiului Medicilor din Romania este binevenita”, a precizat Vasile Astarastoae.

Reglementarea anticipata in Romania a normei de transparentizare

Norma de transparentizare a intelegerilor intre medici si companiile de medicamente este o problema care se discuta la nivelul UE.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca si Romania va sustine reglementarea normei alaturi de UE.

“Ca o stire in premiera, noi avem in plan sa incercam sa reglementam anticipat in Romania ceva in sensul acesta. Si anume sa incercam sa ii determinam atat pe medici, cat si pe companiile de medicamente sa faca publice aceste sponsorizari”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Modificarile legislative dupa ianuarie 2014

Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca ar fi indicat ca reprezentantii firmelor de medicamente sa se deplaseze in spitale si farmacii pentru a fi cunoscuti si pentru asigurarea transparentei.

“Deocamdata gandim acest lucru, poate ca este normal cand facem toate modificarile legislative dupa 1 ianuarie 2014”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Ministrul Sanatatii spune ca vaccinul impotriva Covid-19 se va face sezonier, la fel ca vaccinul gripal

Institutul Cantacuzino a lansat pe piata un supliment alimentar