Stiri medicale

Toamna si iarna – printre cele mai aglomerate perioade din an pentru interventiile de chirurgie estetica

Data ultimei actualizari: 17/11/2014

femeiInterventiile de chirurgie estetica sunt din ce in ce mai populare, atat la nivel mondial, cat si in Romania, iar implanturile cu silicon, liposuctiile sau rinoplastiile sunt printre cele mai cautate si cerute astfel de operatii.

Romanii isi doresc sa arate din ce in ce mai bine, sa se faca remarcati prin modul in care arata, iar pentru multi dintre ei chirurgia estetica reprezinta modul prin care visele lor legate de aspectul fizic pot deveni realitate.

Unul dintre cele mai aglomerate sezoane pentru chirurgii esteticieni si plasticieni a inceput deja de mai bine de o luna. El continua atat in lunile de iarna, cat si in cele de primavara, cand majoritatea persoanelor se pregatesc pentru a fi intr-o forma de invidiat la plaja, sustin specialistii in chirurgie estetica.

“Nu exista un anotimp perfect pentru realizarea interventiilor de chirurgie estetica, acestea putand fi realizate in orice perioada a anului, in functie de disponibilitatea si timpul fiecarui pacient in parte. Cu toate acestea, putem spune ca din punct de vedere al recuperarii postoperatorii, anumite operatii sunt mai solicitate in anumite perioade, cum ar fi toamna, iarna si primavara.

Este cazul liposuctiilor si al interventiilor de marire a sanilor, cand post-operator se recomanda pacientelor sa poarte haine compresiv-elastice”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie estetica.

Toamna este un anotimp aglomerat in ceea ce priveste cererea pentru majoritatea interventiilor chirurgicale estetice deoarece oamenii doresc sa arate cat mai bine in perioada sarbatorilor.

“Ianuarie este de asemenea o luna destul de aglomerata in materie de interventii chirurgicale estetice. Se incepe un nou an si este momentul perfect pentru schimbari de tot felul, inclusiv legate de look si aspect fizic. Fie ca vorbim de interventii de rejuvenare faciala, de marire sau ridicare a sanilor sau de proceduri de redefinire a siluetei – toate sunt la mare cautare la inceput de an”, a explicat dr. Cristian Nitescu, adaugand ca fiecare persoana trebuie sa-si programeaze interventiile de chirurgie estetica in functie de propriile prioritati si necesitati.

Totodata, potrivit specialistilor, orice persoana trebuie sa tina cont si de o serie de factori atunci cand doreste sa apeleze la chirurgia estetica.

De exemplu, majoritatea procedurilor presupun anumite restrictii in timpul perioadei de recuperare, care poate dura de la cateva zile la cateva saptamani.

Astfel, este posibil ca post-operator chirurgul estetician sa recomande cateva zile de repaus total, ceea ce inseamna odihna la pat si imposibilitatea de a merge la locul de munca.

De asemenea, in timpul perioadei de recuperare, pacienta va avea de cele mai multe ori nevoie de o persoana care sa o ajute la indeplinirea anumitor treburi casnice.

In opinia dr. Cristian Nitescu, cea mai buna perioada pentru a apela la chirurgia estetica este aceea in care persoana respectiva se simte pregatita din toate punctele de vedere, atat psihic, emotional, cat si financiar.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.