TIR-uri oprite la granita, inainte de iesirea din tara, cu zeci de tone de medicamente si materiale sanitare

13/03/2020

TIR-uri oprite la granita, inainte de iesirea din tara, cu zeci de tone de medicamente si materiale sanitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tir-uri-oprite-la-granita-inainte-de-iesirea-din-tara-cu-zeci-de-tone-de-medicamente-si-materiale-sanitare/

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a declarat, joi seara, ca au fost oprite la granita mai multe TIR-uri cu zeci de tone de medicamente si materiale sanitare.

Continut educational:

“In momentul de fata, au fost oprite la granita Romaniei nenumarate TIR-uri, zeci de tone de medicamente si materiale sanitare care ar fi fost scoase din tara prin export paralel. Am emis acest ordin astazi, care a fost publicat in numarul 202 din Monitorul Oficial. Citez articolul 2: ‘Se suspenda temporar distributia in afara teritoriului Romaniei pe o perioada de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse in catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (…)’. In conditiile crizei COVID, datorita lipsei medicamentelor si materialelor de pe piata din Europa erau foarte multe echipamente, dispozitive si consumabile care ar fi fost altfel scoase din Romania”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, la finalul sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Acest lucru vine dupa ce, autoritatile au anunta ca distributia in afara tarii a medicamentelor sau a materialelor sanitare pentru tratarea COVID-19 va fi suspendata pentru sase luni.

Etichete: medicamente, export medicamente, distributie medicamente, coronavirus, covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID