Tibichi: Din punctul de vedere al CNAS, exista trei mari probleme

10/06/2016

Tibichi: Din punctul de vedere al CNAS, exista trei mari probleme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tibichi-din-punctul-de-vedere-al-cnas-exista-trei-mari-probleme/

CNASPresedintele CNAS spune ca una dintre problemele din sistemul de asigurari de sanatate este legata de fondurile limitate.

“Din punctul de vedere al Casei Nationale de Sanatate, exista trei mari probleme, una se refera la fondurile limitate care exista in sistem. Vorbesc aici de suma care se colecteaza de la cei 8 milioane de contribuabili. Din 20 de milioane, doar 8 milioane contribuie si suma se ridica la aproximativ 20 miliarde de lei in conditiile in care sistemul de asigurari cheltuie 26 miliarde”, a spus Tibichi, la o dezbatere organizata de Avocatul Poporului pe tema sistemului national de sanatate, potrivit Agerpres.

Tot el a mai precizat ca sistemul este subfinantat si are nevoie de o crestere a veniturilor.

“Am plecat de la 14% contributii de sanatate, am ajuns la 10%. Colectarea nu o mai face Casa de multi ani de zile, o face Administratia Fiscala si trebuie sa vedem, in contextul in care multe activitati au fost distribuite altor institutii, cat de eficient se colecteaza aceste fonduri si cat este nevoie ca sa acoperim nevoia de servicii medicale”, a adaugat acesta, conform Agerpres.

De asemenea, presedintele CNAS a sustinut ca in conditiile unui buget limitat trebuie sa se finanteze prioritar activitatile medicale, iar, in acest moment, lucrurile nu sunt foarte clar stabilite si finantarea se face intr-un mod neadecvat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala