Testimonial| „Cu ajutorul formaremedicala.ro nu trebuie sa ne preocupam de nimic altceva decat de imbunatatirea competentelor profesionale”

20/06/2011

Testimonial| „Cu ajutorul formaremedicala.ro nu trebuie sa ne preocupam de nimic altceva decat de imbunatatirea competentelor profesionale”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testimonial-%e2%80%9ecu-ajutorul-formaremedicala-ro-nu-trebuie-sa-ne-preocupam-de-nimic-altceva-decat-de-imbunatatirea-competentelor-profesionale%e2%80%9d/

Un alt absolvent al cursurilor EMC online disponibile pe portalul FormareMedicala.ro ne-a impartasit opinia lui despre cursuri, avantajele acestuia si de ce ar recomanda colegilor acest instrument de perfectionare profesionala medicala. De data aceasta, am vorbit cu Dr.Gabriella Todea, medic primar M.F., competenta in ecografie.

1. De unde ati aflat despre posibilitatea obtinerii creditelor EMC prin intermediul acestei plaforme online?
Am aflat despre platforma FormareMedicala.ro din Ziarul Medicului de Familie.

2. Ce parere aveti despre metoda e-learning? O considerati o abordare utila de dezvoltare educationala?
Da, consider ca metoda e-learning este o abordare utila de dezvoltare educationala, accesibila, comoda cu acces la informatii corecte de la surse de informare competente. Pentru un medic este foarte important sa fie mereu la curent cu noutatile si descoperirile din domeniu, caci doar asa poate oferi un tratament adecvat nevoilor pacientului. Tocmai de aceea spun ca aceasta metoda este foarte utila si la indemana.

3. Informatiile dobandite in cursul pe care l-ati absolvit v-au folosit ca punct de plecare in identificarea si rezolvarea unui caz clinic? Povestiti-ne pe scurt despre acesta.
Cursul mi-a oferit oportunitatea actualizarii informatiilor despre o afectiune frecvent intalnita in practica medicinii de familie, si anume bronhopneumopatia obstructiva cronica. Pentru mine a fost foarte util sa aflu care sunt posibilitatile de monitorizare eficienta a pacientilor cu aceasta  patologie.

4. Care sunt motivele pentru care ati ales aceasta platforma de invatare la distanta?
Am folosit aceasta platforma deoarece este lansata de societatea profesionala din care fac parte. In plus, perfectionarea profesionala si obtinerea de credite EMC online sunt alte motive de luat in seama, cu atat mai mult daca luam in calcul importanta economiei de timp in aceasta profesie. Cand spunem ca fiecare minut conteaza, noi nu facem referire la o metafora, la ceva abstract, ci la o realitate.

5. Ce parere aveti despre cantitatea/ calitatea informatiilor oferite de aceste cursuri?
Cursurile sunt bine documentate, cu informatii la zi,  bine structurate, deci un raport calitate/cantitate excelent. Interactivitatea cursurilor este un alt lucru pe care l-as adauga pe lista calitatii oferite de aceste cursuri de educatie medicala continua.

6. Cat de accesibila vi se pare aceasta platforma dpdv al organizarii informatiilor si a navigarii prin lectii?
Platforma FormareMedicala.ro mi se pare foarte accesibila, atit din punct de vedere al navigarii prin lectii, cit si al organizarii informatiilor. Faptul ca poti reveni la lectie dupa absolvirea ei, pentru a revedea anumite informatii, mi se pare un lucru foarte util. In aceeasi masura, este foarte bine ca putem opta pentru  parcurgerea  cursului online sau offline, prin intermediul variantei PDF printate. Practic, ne sunt asigurate o multitudine de conditii favorabile astfel incat noi sa nu ne preocupam de nimic altceva decat de imbunatatirea competentelor profesionale.

7. Cum ati prezenta colegilor dvs. aceasta platforma de educatie medicala online?
Le-as prezenta exact asa cum este, nu as avea de ce sa „infloresc” prezentarea: o platforma cu informatii precise, exacte, la indemina tuturor, accesibila la orice ora. Este ca si cum ai impusca doi iepuri dintr-o lovitura: economisesti timp, bani, efort si acumulezi informatie, iti asiguri perfectionare profesionala si credite EMC. Cred ca deja sunt 3 iepuri dintr-o lovitura, nu?

8. Ce tematica v-ar interesa sa abordeze pe viitor cursurile din cadrul site-ului formaremedicala.ro?
As mai fi interesata sa aflu despre noutatile care au mai aparut in terapia HTA si eventual date recente despre supravegherea sarcinii. De fapt, cred ca acestea ar fi de interes general pentru mai multi medici, nu doar pentru cei cu competente in ecografie.

9. Ca absolvent al acestui curs, ce recomandari aveti pentru organizatorii acestuia?
Felicitari celor care au avut initiativa lansarii acestei platforme. Cred ca aceasta contribuie la cresterea prestigiului medicului de familie si sper ca tot mai multi colegi se vor folosi de ea, asa ca le doresc sa fie perseverenti.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: