Mihaila: Testarea cadrelor medicale nevaccinate. Costurile, suportate de cei testati

19/07/2021
Mihaila: Testarea cadrelor medicale nevaccinate. Costurile, suportate de cei testati

Mihaila: Testarea cadrelor medicale nevaccinate. Costurile, suportate de cei testati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testarea-cadrelor-medicale-nevaccinate/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, anunta ca, daca incidenta cazurilor de COVID-19 va creste peste anumite limite, institutia pe care o conduce va propune testarea periodica a personalului medical si medico-sanitar nevaccinat, costurile urmand sa fie suportate de cei testati.

“Vom veni cu o propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical si medico-sanitar nevaccinat sa se testeze periodic tocmai pentru a asigura securitatea pacientilor cu care vin in contact. Dar acest lucru se va intampla doar daca se depasesc anumite incidente ale infectiei cu COVID. Evident ca acum, pe cifrele acestea atat de joase, circulatia virusului nu sustine un astfel de scenariu”, a declarat ministrul la Digi 24, citata si de Agerpres.

In acest moment, potrivit metodologiei INSP, pragul de incidenta e de 1,5 la mie.

Potrivit demnitarului, costurile testarii nu vor fi suportate de sistemul public de sanatate.

“Testare rapida sau testare PCR cu o anumita frecventa pe care o decid specialistii, cei de la INSP. Doar cadrele medicale nevaccinate. (…) Costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sanatate, in principiu costurile ar trebui sa fie responsabilitatea persoanei care e nevaccinata”, a mai precizat Ioana Mihaila.

Ea a explicat ca anumite categorii profesionale trebuie sa se gandeasca la persoanele cu care intra in contact, chiar daca vaccinarea este optionala.

“Vaccinarea e optionala, e bine sa ramana la latitudinea fiecaruia dintre noi daca ne vaccinam sau nu, dar cred ca pentru anumite categorii profesionale, cum este de exemplu personalul medical, e important sa ne gandim si la persoanele cu care acest personal medical vine in contact, adica in general cu pacienti vulnerabili, cu boli cronice, cu o sumedenie de alte afectiuni si atunci e important sa fim responsabili. In general, atunci cand alegem sa ne vaccinam, trebuie sa intelegem ca e o responsabilitate fata de sanatatea noastra, dar e o mare responsabilitate si pentru sanatatea celor de langa noi si atunci cred ca e responsabil din partea personalului medical sa nu-i puna in pericol pe cei cu care vin in contact”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, conform surselor citate.

Etichete: testare cadre medicale, testare cadre medicale nevaccinate, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: