Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

24/09/2021
Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testare-pentru-depistarea-covid-cu-teste-gratuite-in-peste-100-de-farmacii/

In Romania, la ora actuala, se face testare pentru depistarea Covid-19 in peste 100 farmacii, cu teste gratuite oferite de Ministerul Sanatatii.

“La data de 20 septembrie erau active 102 farmacii in care se face testarea cu teste gratuite oferite de Ministerul Sanatatii, in ultimele trei saptamani fiind avizate 30 de farmacii in acest sens. Pentru partea de testare, farmaciile pot percepe o taxa, este alegerea lor daca o fac sau nu”, a declarat Andrei Baciu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul a facut referiri si la tratamentul cu anticorpi monoclonali. Potrivit acestuia, Comisia Europeana a semnat  acorduri.

“Exista cinci molecule cu un potential semnificativ de primire de autorizatie de punere pe piata in perioada imediat urmatoare. (…) Comisia Europeana a semnat deja trei acorduri pentru acesti anticorpi monoclonali si transmitem ca si Romania este parte a acestor acorduri. In cursul lunii octombrie – inceputul lunii noiembrie, vor primi autorizatie de punere pe piata. A fost un anunt al Agentiei Europene a Medicamentului cum ca pe data de 11 noiembrie, pentru una dintre aceste molecule va fi emisa o autorizatie”, a mai precizat Andrei Baciu.

Citeste si: OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Etichete: testare covid, teste covid gratuite, anticorpi monoclonali

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: