Test pentru depistarea cancerului pancreatic

04/08/2015

Test pentru depistarea cancerului pancreatic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-pentru-depistarea-cancerului-pancreatic/

poza test de laboratorCercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au identificat trei proteine care semnaleaza cu acuratete prezenta cancerului pancreatic in organism.

Cotidianul britanic Daily Mail relateaza ca aceasta descoperire ar putea duce la dezvoltarea unui test de urina performant, non-invaziv, ce va putea depista din timp aceasta boala.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer si doar 3% din totalul pacientilor reusesc sa supravietuiasca cinci ani dupa diagnosticare.

Aceasta boala are putine simptome in stadiile incipiente si de cele mai multe ori este detectata in stadii avansate cand nu mai poate fi tratata.

Uneori nici semnalele de avertizare sunt usor  trecute cu vederea pentru ca sunt de confundat cu cele generate de boli obisnuite, usor de tratat.

Medicii catalogheaza aceasta boala drept “un lup in haine de oaie”, pentru ca simptomele sale – dureri de spate, icter si pierderea in greutate – seamana cu cele provocate de luxatiile lombare, indigestie si reflux gastric.

Expertii medicali spera ca situatia se va schimba in curand in bine, daca rezultatele noului test vor fi confirmate intr-un test clinic de amploare, care va dovedi faptul ca noua metoda ofera o diagnosticare clara si fara dubii a bolii intr-o faza incipienta, relateaza si Mediafax.

Cand boala este descoperita in stadiu incipient este mult mai usor ca pacientul sa fie tratat pe cale chirurgicala.Astfel, rata de supravietuire de 3% urca in  unele cazuri chiar si pana la 60%.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala