Test de un milion de euro

27/02/2015

Test de un milion de euro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-de-un-milion-de-euro/

MEDICI+BANIComisia Europeana va acorda un premiu de un milion de euro persoanei sau colectivului de cercetatori care va  reusi sa elaboreze un test rapid prin care sa se stabileasca daca un pacient are sau nu nevoie de tratament cu antibiotice.

Anuntul a fost facut joi, 26 februarie, iar conform  agentiei spaniole EFE, aceasta initiativa urmareste ‘stoparea folosirii excesive a antibioticelor si a cresterii rezistentei antimicrobiene, care anual omoara 25.000 de persoane si implica cheltuieli medicale si prin pierderi de productivitate a muncii de aproximativ 1,5 miliarde de euro’.

In timp ce au facut acest anunt, oficialii europenei au publicat si raportul asupra celui de-al cincilea plan de actiune impotriva rezistentei antimicrobiene, care prezinta progresele inregistrate in fiecare din cele 12 directii de actiune preconizate.

Premiul de un million de euro face parte dintr-o serie de cinci distinctii care vor fi oferite in cadrul programului Horizon 2020, de finantare a sectorului de cercetare si inovare.

Comisia Europeana a lasat libertate totala de gandire, scopul fiind acela de a se ‘gasi cea mai promitatoare si eficienta solutie’, relateaza si Agerpres.

Ceea ce se solicita este ca testul sa fie rapid, ieftin, usor de administrat si cat mai putin invaziv pentru pacienti.
De altfel, cu ajutorul acestui test, medicii vor putea stabili daca poate fi tratata cu antibiotice, in deplina siguranta, o persoana cu afectiuni ale cailor respiratorii.

Candidatii isi pot depune lucrarile la concurs in intervalul 10 martie 2015 — 17 august 2016.

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. tranca mariana says:

    -in cazul abuzului de antibiotic pacientii sint lasati sa lupte cu boala singuri si prin metode de crestere a rez. org. si a imunitatii.

  2. tranca mariana says:

    -cel mai simplu test = absenta abuzului de antibiotice.

  3. tranca mariana says:

    -medicii ar trebui sa fie dedicati medicine nu sa viseze la bani ….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: