Test de screaning hepatic

23/08/2012

Test de screaning hepatic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-de-screaning-hepatic/

In Romania este utilizat de cateva luni, primul test de screaning hepatic. SteatoScreen este un instrument de identificare si evaluare a nivelului de risc a principalelor afectiuni hepatice, precum steatoza si fibroza hepatica, totul printr-o simpla analiza de sange.

Acest test  permite depistarea leziunilor hepatice la persoane aparent sanatoase dar care, in realitate, pot avea un ficat afectat. Testarea se poate face de catre persoanele expuse la factori de risc metabolici , precum : diabet, exces ponderal, hipertensiune arteriala, colesterol, trigliceride in exces si  consumul excesiv de alcool. De asemenea , testul de screaning hepatic este folosit atat in  monitorizarea periodica a starii de sanatate, cat si pentru determinarea evolutiei pacientilor aflati sub tratament. Costul acestui test este de 270 lei.

Rezultatele testului evidentiaza riscul pacientului de a suferi de steatoza si fibroza hepatica. Totodata , ii atentioneaza si pe cei care risca sa sufere de aparitia  sindromului metabolic,  sindrom  cauzat de stilul  de viata bazat pe sedentarism dar si de  alimentatia de tip fastfood si care poate conduce la aparitia bolilor cardiovasculare, dar si a diabetului zaharat.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: