Terapia ocupationala la fel de eficienta ca medicamentele in tratamentul Alzheimer

23/09/2011

Terapia ocupationala la fel de eficienta ca medicamentele in tratamentul Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapia-ocupationala-la-fel-de-eficienta-ca-medicamentele-in-tratamentul-alzheimer/

Terapia ocupationala, in particular muzica, poate echivala cu medicamentele in lupta impotriva maladiei Alzheimer, arata un nou studiu realizat de neurologii din Burgos. In plus, aceasta terapie este eficienta si in combaterea apatiei, care constituie unul dintre simptomele bolii, relateaza Agerpres.

Studiul a fost realizat pe un grup de 146 de pacienti cu dementa usoara si medie de la Centrul rezidential “Jardin” din Tardajos (Burgos). El a fost publicat in revista americana “Alzheimer Disease and Associated Disorders”.

In realizarea cercetarii s-au folosit aceleasi criterii care se aplica in cazul medicamentelor, analizandu-se starea anterioara si posterioara tratamentului prin evaluari obiective, a explicat dr. Mateo Diez, neurolog in cadrul centrului in care s-a realizat studiul.

S-au aplicat trei tipuri de terapii unor grupuri diferite de pacienti, iar rezultatele au fost supervizate fara ca evaluatorii sa stie daca pacientii urmasera tratamentul sau nu. Rezultatele arata ca un bolnav mai activ sufera o deteriorare mai mica a neuronilor sai, ceea ce poate amana boala. In acest sens, bolnavul poate avea celule moarte care nu se pot recupera, dar altele pot fi pur si simplu inactive iar punerea lor in functiune la disparitia apatiei poate amana evolutia bolii.

Medicul Diez sustine ca apatia se confunda uneori cu depresia, insa nu beneficiaza de tratament farmacologic. Apatia afecteaza intre 40 si 70 la suta dintre pacienti si interfereaza in mare masura in viata lor cotidiana.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU