Stiri medicale

Tentativele de suicid sunt mai frecvente la persoanele cu deficiente de auz

Data ultimei actualizari: 17/12/2015

Anemia prin deficit de fier la adolescentă şi la femeia înainte de menopauzăTentativele de suicid sunt de doua pana la trei ori mai frecvente la persoanele cu dizabilitati de auz decat la populatia generala.

Marginalizarea acestora poate duce la o stare de disconfort profund, fapt care ar contribui la aceasta situate.

Aceasta concluzie a fost facuta publica pe site-ul pourquoidocteur.fr , citand un numar al publicatiei franceze “Bulletin Epidémiologique Hebdomadaire”.

Statisticile din Franta arata ca cinci milioane de oameni au deficiente de auz, oameni care in afara dificultatilor de comunicare si a actelor violenta la care sunt supuse, se confrunta si cu altele.

Conform unui barometru de sanatate, gandurile de sinucidere sunt de cinci ori mai frecvente la persoanele cu aceasta categorie de handicap decat la populatia generala.

Datele mai arata ca tentativele de suicid sunt de trei ori mai mari la barbati si de doua ori mai mari la femei decat in cazul persoanele care nu sufera de tulburari de auz.

De cealalta parte, in cazul oamenilor fara acest handicap, gandurile suicidare sunt mai frecvente la femei.

Siteul pourquoidocteur.fr mai precizeaza ca motivele care explica aceasta stare se refera la handicapul in sine: oboseala legata de comunicare, limitarea activitatii determinata de handicap si abuzurile emotionale la care sunt supuse persoanele cu deficiente de auz.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.