Tehnica noua prezentata la Congresul de Neonatologie

21/09/2011

Tehnica noua prezentata la Congresul de Neonatologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tehnica-noua-prezentata-la-congresul-de-neonatologie/

Specialisti din Statele Unite ale Americii, Elvetia, Franta, Ucraina, Republica Moldova si personal medical din tara, medici primari, rezidenti, asistenti au fost prezenti la cea de-a doua editie a Congresului National de Neonatologie.

In cadrul evenimentului desfasurat in perioada 15-17 septembrie a fost prezentata tehnica gavajului in alimentatia enterala a prematurului cu greutate foarte mica la nastere de catre prof.univ.dr. Silvia Stoicescu, presedinte al Asociatiei de Neonatologie din Romania. Tehnica consta practic in introducerea in intestin a alimentelor, suntand cavitatea bucala. Gavajul orogastric este solutia practica de realizare a acestui procedeu. Alimentarea enterala, prin gavaj, se recomanda la nou-nascutii cu varsta gestationala mai mica de 34 saptamani, deoarece sub aceasta perioada nu este inca instalat reflexul de supt nutritiv si nici coordonarea supt-inghitit-respirat. Tehnica a fost prezentata prin intermediul unui film.

“Este o noua modalitate de instruire la nivel universitar pentru medici, studenti, asistenti medicali. Cu ajutorul filmului, prezentam exact procedurile folosite, oferind si scurte comentarii si explicatii pe parcursul derularii materialului video. Tinerii sunt mai atrasi de comunicarea online, iar aceasta metoda, diferita de cursurile si cartile clasice, vine in sprijinul acestora pentru a intelege si pentru a acumula mai usor noile cunostinte”, a declarat prof. univ. dr. Silvia Stoicescu. Toti invitatii prezenti la eveniment au trebuit sa completeze, la finalul congresului, un chestionar referitor la beneficiile aduse de noua tehnica .

Congresul de neonatologie a fost organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, Asociatia Nationala de Neonatologie si Colegiul Medicilor din Romania. Presedintii evenimentului au fost: presedinte de onoare, prof. dr. Vasile Astarastoae; presedinte de congres, prof. dr. Maria Stamatin; co-presedinte, prof. dr. Silvia Stoicescu.

Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: