Taxa de clawback, discutata in Guvern saptamana viitoare

09/09/2011

Taxa de clawback, discutata in Guvern saptamana viitoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/taxa-de-clawback-discutata-in-guvern-saptamana-viitoare/

Taxa de clawback nu a fost aprobata nici in aceasta saptamana de catre Guvern si asta pentru ca proiectul de act normativ nu a fost inca prezentat. De altfel, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli a anuntat in cadrul Sedintei de Guvern de ieri (7 septembrie 2011, n.red) ca saptamana viitoare vor fi prezentate executivului trei acte normative importante printre care si taxa de clawback.

“Urmeaza sa discutam, sa aducem la Guvern clawback-ul actual, care este din 2009, pentru ca acesta sa functioneze, respectiv ca sa avem venituri anul acesta, noul clawback care reglementeaza piata mai departe, respectiv o corelare cu bugetul existent, iar a treia consta in mobilizarea a 150 milioane lei pentru programul nostru de sanatate”, a mentionat ministrul Sanatatii.

Reamintim ca Ladislau Ritli a precizat in urma cu putin timp ca taxarile clawback si payback ar trebui sa intre in vigoare la inceputul lunii septembrie. “Ca si criteriu am ales anul 2009, an sustenabil pentru care avem si anumite evidente. Este o taxare care depaseste o limita a anului. Trebuie sa gasim anumite limite, poate de 10, 20% fata de anul 2009”, explica ministrul Sanatatii.

In ceea ce priveste taxa de payback, aceasta este potrivit oficialului, aducatoare de venituri pentru sistemul de sanatate.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata

Incepe vaccinarea cu doza a treia de vaccin anti-Covid, la Romexpo (Bucuresti)