Tataru: Se lucreaza la readaptarea protocolului de testare Covid-19

02/06/2020
Tataru: Se lucreaza la readaptarea protocolului de testare Covid-19

Tataru: Se lucreaza la readaptarea protocolului de testare Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-se-lucreaza-la-readaptarea-protocolului-de-testare-covid-19/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca la Institutul National de Sanatate Publica (INSP) se lucreaza la readaptarea protocolului de testare pentru noul coronavirus.

“Se lucreaza in acest moment la INSP la reasezarea, readaptarea acestui protocol de testare, solicitarea mea a fost, dincolo de ce avem in acest moment, camine de batrani, personal care ingrijeste, cei care vin din anumite zone unde sunt focare, femeile insarcinate care ies din izolare, bolnavii oncologici care se pregatesc de transplant, cei dializati, cei care sunt contacti ai unor persoane, sa intre personalul medical care nu prezinta simptome, nu are niciun contact, dar sa fie testati si retestati cam la 7-14 zile, pentru a putea asana si focarele care exista acum in spitale, dar si pentru a mentine spitalele curate”, a precizat Tataru intr-un interviu la Digi24, citat de Agerpres.

Demnitarul a precizat ca in acest moment, protocolul prevede ca sunt testati toti cei institutionalizati in caminele de batrani, iar personalul de ingrijire este testat o data la doua saptamani.

Ministrul a adaugat si ca in unele unitati medicale a intervenit o ‘oarecare relaxare’, lucru care poate duce la greseli.

Etrichete: protocol testare covid-19, teste coronavirus, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: