Tataru: Persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus se pot vaccina

17/12/2020

Tataru: Persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus se pot vaccina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-persoanele-care-au-fost-infectate-cu-noul-coronavirus-se-pot-vaccina/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca, pentru inceput, in Bucuresti vor functiona 32 de centre de vaccinare.

“In Bucuresti vor fi 32 de centre de vaccinare, la inceput. S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari. (…) Ne gandim la Romexpo, ne gandim la Arena Nationala, in care vor fi mai multe cabinete de vaccinare. (…) Preconizam ca la un centru mare cum este Arena Nationala sa fie in jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenti medicali care vor face acel vaccin, avand zona de asteptare, unde se completeaza acel chestionar, se obtine un consimtamant, medicul verifica bolile concomitente, verifica o stare alergica, iar apoi o alta zona post-vaccinare in care cel venit la vaccin va ramane 15 minute pentru a putea fi observat si evaluat sa nu avem evenimente sau simptomatologie imediat”, a declarat ministrul Sanatatii la Digi 24, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit ministrului, persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus se pot vaccina cu conditia sa nu mai fie bolnave la momentul imunizarii.

“Daca nu au in acest moment boala se pot vaccina. In acest moment, vaccinarea se face si la cei care au avut si la cei care nu au avut boala, dar nu la cei care trec prin boala in acest moment. Medicii de familie vor face in aceste centre de vaccinare, nu in cabinetul medicului de familie. Sunt medici care vor fi arondati acestor centre de vaccinare. In general, la evaluarile pe care le-am facut, peste 1.500 de medici vor fi in aceste centre de vaccinare. (…) In acest moment se face o catagrafiere”, a mai precizat Nelu Tatrau, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, centre de vaccinare covid, cum se face vaccinarea anti-covid, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala