Tataru, despre stimulentul de risc de 500 de euro: Listele vin de la managementul unitatilor medicale

12/06/2020

Tataru, despre stimulentul de risc de 500 de euro: Listele vin de la managementul unitatilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-stimulentul-de-risc-de-500-de-euro-listele-vin-de-la-managementul-unitatilor-medicale/

Referindu-se la acordarea stimulentului de risc de 500 de euro pentru personalul medical implicat in lupta Covid-19, ministrul Nelu Tataru spune ca au fost anumite implicatii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele cu cei care primesc acest spor sunt facute de managementul unitatilor medicale in care acestia lucreaza.

“Dincolo de niste hotarari de Guvern sau ordonante de urgenta pe care le-am dat pe starea de urgenta sau pe starea de alerta, au fost si anumite implicatii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele vin de la managementul acelor unitati medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infectiei cu COVID, am specificat la un moment dat ca toti cei care au avut contact cu un pacient infectat cu COVID sau care au avut contact cu un suspect COVID confirmat ulterior primesc acel stimulent. Politic, poate oamenii politici pot explica mai mult”, a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

De altfel, demnitarul a subliniat ca ca acordarea acestor sporuri nu este o ‘loterie’, atata timp cat seful de compartiment si managerul unitatii medicale cunosc fiecare persoana in parte care a fost implicata in lupta cu virusul Covid-19.

Etichete: stimulent de risc personal medical, spor covid-19, bonus salarial cadre medicale

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Ionel Marinela says:

    Asistenții medicali comunitari primesc stimulentul de risc în perioada stării de alerte dacă au avut cazuri?

  2. Raluca says:

    Cum rămâne cu acordarea sporului și pe perioada de alertă? Nu am primit nimic și nici un răspuns?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: