Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

23/09/2020
Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-ipoteza-unor-noi-restrictii-dupa-alegeri-tine-doar-de-noi-daca-vom-avea-un-lockdown-sau-nu/

Intrebat daca dupa alegerile locale ar putea fi instituit un nou ‘lockdown’, ministrul Nelu Tataru a spus ca tine de fiecare dintre noi daca va fi sau nu aplicata aceasta masura.

“Noi avem in evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, intai trebuie sa respectam regulile si precautiile. Haideti sa gandim ce putem face ca sa nu avem o crestere a numarului de cazuri, haideti sa vedem ce putem face pentru a mentine un platou dupa o luna grea si sa avem si o panta descendenta. Cred ca tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere si al Ministerului Sanatatii, atata timp cat suntem vigilenti, respectam niste reguli, avem actiuni concrete in unitatile sanitare …”, a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Demnitarul a adaugat ca nu in spitale se transeaza aceasta pandemie, ci inainte de a se ajunge la internarile in spitale si ca respectand regulile de preventie, va fi si o transmitere comunitara scazuta.

“In masura in care nu vom respecta aceste precautii, atunci se poate ajunge si la 2.000 de cazuri. Monitorizam in fiecare zi evolutia numarului de cazuri noi, dupa cum monitorizam prezenta la unitatile de primiri urgenta, precum si prezenta in terapie intensiva a cazurilor grave sau critice, dupa cum monitorizam si numarul deceselor. Ele sunt cele care ne arata si gravitatea, dar care ne arata si transmiterea in comunitate, mergand oarecum cu analiza cazurilor dificile’, a mai spus Tataru, conform sursei citate.

Potrivit ministrului, ‘daca se mentine acel platou’, spre a doua jumatate a lunii octombrie ar putea sa fie si o scadere a numarului de cazuri noi de la o zi la alta.

Etichete: lockdown, restrictii pandemiei, carantina romania, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: