Tataru, despre externarea pacientilor asimptomatici: Evaluarea se face de catre medicul curant care are o asumare

03/07/2020

Tataru, despre externarea pacientilor asimptomatici: Evaluarea se face de catre medicul curant care are o asumare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-externarea-pacientilor-asimptomatici-evaluarea-se-face-de-catre-medicul-curant-care-are-o-asumare/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut referiri la situatia in care un pacient asimptomatic, confirmat cu Covid-19, nu vrea sa mai stea in spital.

“Evaluarea unui pacient se face de catre medicul curant care are o asumare a externarii. Se poate face externare la cerere, daca si medicul considera asta. Recomandarea de izolare trebuie sa existe. Daca pacientul isi asuma externarea stiindu-se pozitiv, iar ulterior o ancheta epidemiologice il implica intra sub incidenta articolului penal de zadarnicire a combaterii bolilor”, a declarat ministrul Nelu Tataru, intr-o conferinta care a avut loc, vineri, la Palatul Victoria.

Continut educational:

Potrivit demnitarului, atat timp cat acesti pacienti vor respecta izolarea la domiciliu, isi pot asuma externarea, dar in conditiile in care nu respecta aceasta masura, ii va pune in pericol pe toti cei din jur.

Curtea Constitutionala a motivat ca articolele de acte normative privind internarea obligatorie si carantina in timpul epidemiei sunt neconstitutionale pentru ca sunt lipsite de claritate si previzibilitate, au caracter incert si dificil de anticipat si nu ofera garantii privind respectarea unor drepturi si libertati fundamentale.

Etichete: externare asimptomatici, pacienti asimptomatici covid, internare spital

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS estimeaza ca pandemia Covid-19 va fi de lunga durata

(J05AP): DCI Hepatită cronică şi Ciroză hepatică compensată cu VHC, cu medicamente cu acțiune antivirală directă (interferon-free)

Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

927 de amenzi in 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei

Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2