Tataru: Adeverinta de revenire in colectivitate se va putea prezenta si pe parcursul primei saptamani de scoala

11/09/2020
Tataru: Adeverinta de revenire in colectivitate se va putea prezenta si pe parcursul primei saptamani de scoala

Tataru: Adeverinta de revenire in colectivitate se va putea prezenta si pe parcursul primei saptamani de scoala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-adeverinta-de-revenire-in-colectivitate-se-va-putea-prezenta-si-pe-parcursul-primei-saptamani-de-scoala/

Adeverinta de revenire in colectivitate care se elibereaza la inceputul fiecarui ciclu de studiu se va prezenta si pe parcursul primei saptamani de scoala, pentru a da posibilitatea medicilor de familie sa poata consulta si evalua toti copiii, spune ministrul Sanatatii.

“Ce este in acest moment sigur este ca ce prezinta patologie cronica va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestand aceasta patologie cronica care poate beneficia de invatamant online, deci nu va merge la scoala. Adeverinta sau avizul epidemiologic se da doar atunci cand lipseste trei zile de la scoala dintr-o cauza medicala, ceea ce nu credem ca este cazul in acest moment. Acea adeverinta de revenire in colectivitate care se da la inceputul fiecarui ciclu se va prezenta, dar se va prezenta si pe parcursul primei saptamani de scoala pentru a da posibilitatea medicilor de familie sa poata consulta si evalua toti copiii. Statusul fiecarei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea noi o sa avem la scoala si acel triaj observational in fiecare dimineata, completat la nevoie de un triaj epidemiologic”, a declarat ministrul Sanatatii la B1 TV, citat si de Agerpres.

El a afirmat ca si profesorii ‘care au o anumita varsta sau anumite comorbiditati’ vor putea solicita sa desfasoare activitate online.

“Am lasat si aici la latitudinea profesorului, cei care au o anumita varsta sau anumite comorbiditati, de a solicita sa desfasoare invatamant online, dupa cum si pentru copiii care au acasa parinti sau rude varstnice sau cu comorbiditati sa poata desfasura activitatea online”, a mai precizat Tataru, potrivit surselor citate.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a transmis, joi, ca a luat act cu surprindere de afirmatiile care circula in spatiul public legate de necesitatea eliberarii avizelor epidemiologice si a adeverintelor de sport de catre medicii de familie pentru toti copiii care vor incepe scoala in data de 14 septembrie 2020.

Astfel de solicitari exced legislatia in vigoare si nu doar ca reflecta necunoasterea legii de catre cei care incurajeaza eliberarea acestor documente ci reflecta totodata si necunoasterea riscului la care sunt supusi parintii si copiii in mod inutil”, precizeaza SNMF intr-un comunicat de presa.

Etichete: adeverinta colectivitate, aviz epidemiolog, adeverinta medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: