Sute de medici sarbi iau atitudine: Relaxarea rapida a restrictiilor a dus la pierderea controlului asupra situatiei epidemiologice

22/07/2020

Sute de medici sarbi iau atitudine: Relaxarea rapida a restrictiilor a dus la pierderea controlului asupra situatiei epidemiologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-medici-sarbi-iau-atitudine-relaxarea-rapida-a-restrictiilor-a-dus-la-pierderea-controlului-asupra-situatiei-epidemiologice/

Sute de medici sarbi critica dur reactia guvernului vizavi de pandemia de coronavirus, intr-o scrisoare deschisa publicata in media locala, potrivit DPA.

“Ne adresam opiniei publice deoarece nu vedem alta cale de iesire din catastrofa sanitara in care se afla tara noastra”, se arata in scrisoare, semnata de 350 de medici din Serbia, potrivit Agerpres.

Doctorii acuza guvernul sarb ca a relaxat prea rapid restrictiile legate de coronavirus, ceea ce a dus la “pierderea controlului asupra situatiei epidemiologice”.

Dupa ce a impus o izolare stricta in martie, guvernul a ridicat restrictiile la inceputul lunii mai, permitand desfasurarea unor evenimente mari, cum ar fi meciuri de fotbal cu 18.000 de spectatori.

In acelasi timp, cadrele medicale acuza Executivul ca publica date false si ca ii intimideaza sau ameninta pe doctorii critici fata de reactia administratiei.

Continut educational:

“Toate acestea au zguduit profund sistemul de sanatate si au subminat increderea cetatenilor in angajatii din domeniu”, scriu doctorii, potrvit surselor citate.

Numarul infectiilor cu coronavirus in Serbia, tara cu o populatie de sapte milioane de locuitori, a crescut accelerat in ultimele saptamani.

De duminica pana luni, autoritatile au inregistrat 359 de noi cazuri si zece decese. In prezent 190 de persoane sunt la terapie intensiva.

Etichete: medici pandemie coronavirus, medici serbia, relaxare restrictii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati

Pfizer: O ipoteza plauzibila este ca probabil va fi necesara a treia doza