Sute de localitati din Romania fara medici de familie

21/05/2021
Sute de localitati din Romania fara medici de familie

Sute de localitati din Romania fara medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-localitati-din-romania-fara-medici-de-familie/

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania au atras atentie in repetate randuri, in ultimii ani, ca in Romania sunt sute de localitati fara medici de familie.

“In Romania, 14.400 de medici de familie si medici de medicina generala, dintre care 37% au este 60 de ani. In Romania, exista aproape 700 de localitati fara medici de familie”, a precizat presedintele CMR, Daniel Coriu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in Romania, sunt 55.942 de medici cu libera practica, iar 29.000 dintre acestia sunt in Bucuresti si in judetele Cluj Timis, Iasi, Dolj si Mures.

“In aceste judete, exista un numar suficient de medici. Practic, ne aflam peste media europeana, dar, restul judetelor au sub 27.000 de medici. 12 judete din Romania au sub 500 de medici si trei judete au sub 300 medici. O alta problema dureroasa este distributia pe varste. 13.000 de medici au peste 60 de ani. Deci 23% din medicii Romanei au peste 60 de ani. 2.100 au peste 70 de ani. 1.235 se afla in situatia de cumul pensie-salariu”, a mai precizat Dr. Coriu, potrivit sursei citate.

Etichete: localitati fara medici de familie, medici de familie romania, cmr

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Svetlana says:

    De ce dureaza atit de mult echivalarea diplomelor din RM ,ar fi sursa de lucratori..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: