Sute de imigranti, profesionisti din domeniul sanitar, cer sa munceasca in lupta impotriva Covid-19, in Spania

13/05/2020

Sute de imigranti, profesionisti din domeniul sanitar, cer sa munceasca in lupta impotriva Covid-19, in Spania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-imigranti-profesionisti-din-domeniul-sanitar-cer-sa-munceasca-in-lupta-impotriva-covid-19-in-spania/

Aproximativ 600 de profesionisti din domeniul sanitar veniti din strainatate si care traiesc in Spania, reuniti in platforma Sanitarios Inmigrantes Extranjeros, au solicitat, miercuri, o reglementare rapida a permiselor de munca pentru a contribui la lupta impotriva COVID-19, relateaza Agentia EFE.

La fel ca si in cazul lucratorilor din agricultura, s-a cerut eliberarea unor autorizatii exceptionale pentru situatiile care reprezinta “motive de interes public sau de securitate nationala”.

Guvernul spaniol a anuntat, in plin focar de pandemie, ca va acorda permise de munca medicilor si infirmierilor cu permis de sedere in regula si va omologa in procedura de urgenta titularizarile academice pentru a facilita incorporarea profesionistilor in Sistemul National de Sanatate, transmite si Agerpres.

Spania are cea mai inalta rata de profesionisti din domeniul sanitar afectati de coronavirus, 48.860 (desi multi s-au vindecat), potrivit ultimelor date oficiale.

Potrivit surselor citate, acest lucru impiedica desfasurarea la intreaga capacitate a sistemului sanitar si, desi pandemia se afla in regres, sistemul medical ar putea fi din nou afectat daca in urmatoarele luni va avea loc o reizbucnire a epidemiei de coronavirus, potrivit avertismentului facut de Yamile Caicedo, purtatorul de cuvant al platformei Sanitarios Inmigrantes Extranjeros.

Etichete: profesionisti din domeniul sanatatii, cadre medicale, coronavirus spania, pandemie covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: