Sute de cadre medicale din Rusia au murit de la declansarea pandemiei si pana in prezent

19/06/2020

Sute de cadre medicale din Rusia au murit de la declansarea pandemiei si pana in prezent

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-cadre-medicale-din-rusia-au-murit-de-la-declansarea-pandemiei-si-pana-in-prezent/

Aproape 500 de cadre medicale contaminate cu coronavirus au murit in Rusia de la inceputul epidemiei, potrivit datelor transmise de Agentia federala rusa de monitorizare medicala (Roszdravnadzor), relateaza AFP.

“Din pacate, am pierdut 489 de membri ai personalului medical”, a declarat sefa Roszdravnadzor, Alla Samoilova, citata de agentia de presa publica RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Bilantul este mai ridicat decat cele de pe o lista neoficiala, tinuta din aprilie de medici, care vorbea joi de 444 de cadre medicale decedate din cauza de coronavirus in Rusia.

La sfarsitul lunii mai, Ministerul rus al Sanatatii a transmis ca 101 membri ai personalului medical au murit din cauza virusului, potrivit surselor citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Sindromul de burnout

Cadre medicale din intreaga tara s-au plans de mai multe ori in aprilie si in luna mai de lipsa mastilor si a combinezoanelot de protectie din spitale.

De altfel, s-au pus de multe ori la indoiala cifrele oficiale privind mortalitatea, existand suspiciunea ca Moscova ca transmite cifre mai mici decat in realitate.

Oficialii rusi au explicat cifrele mai reduse, comparativ cu tarile occidentale, prin faptul ca aici nu s-ar numara decat decesele a caror prima cauza, dupa autopsie, este coronavirusul, in timp ce alte tari ar contabiliza aproape toate decesele pacientilor testati pozitiv.

Etichete: cadre medicale coronavirus, decese cadre medicale pandemie, cadre medicale rusia

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 857.000 de persoane programate pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a II-a

Expert francez: Aparitia noilor mutatii ale coronavirusului SARS-CoV-2 echivaleaza cu inceperea unei noi epidemii

Ministerul Sanatatii recomanda purtarea mastii de protectie si dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin

A sasea transa de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 92.000 de doze, ajunge in Romania

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala