Sute de bolnavi de Parkinson in judetul Hunedoara | Multi sunt tineri

12/04/2019

Sute de bolnavi de Parkinson in judetul Hunedoara | Multi sunt tineri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-bolnavi-de-parkinson-in-judetul-hunedoara-multi-sunt-tineri/

Peste 300 de persoane dinjudetul Hunedoara sunt diagnosticate, anual, cu boala Parkinson. Si, potrivit datelor datele Directiei de Sanatate Publica (DSP) din acest judet, desi boala este intalnita cu predilectie la pacientii mai in varsta, circa 20% dintre cei aflati in evidente sunt oameni tineri.

“Evolutia cazurilor as putea spune ca este liniara – intre 300 si 400 de cazuri noi depistate in fiecare an, in judetul Hunedoara. Ceea ce vrem noi sa transmitem populatiei este ca aceasta boala nu este apanajul varstei a treia, ci apare si la varste tinere, astfel ca in 2018 avem inregistrate la grupa de varsta 15-64 de ani, un numar de 62 de cazuri”, a declarat Cecilia Birau, medic sef DSP Hunedoara, citata de Agerpres.

Reprezentantii asociatiilor de pacienti spun ca societatea trebuie educata pentru a relationa corect si intelege modul in care se manifesta un bolnav de Parkinson, deoarece au existat cazuri in care acesti oameni au fost confundati cu persoane in stare de ebrietate.

Continut educational:

“Principala problema a unui bolnav de Parkinson in Romania este modul in care il vede opinia publica: il vede ca pe un betiv, alteori il ignora. De aceea, este necesara educarea opiniei publice”, a spus Dan Raican, presedintele Asociatiei Antiparkinson, potrivit sursei citate.

In Romania sunt inregistrati circa 72.000 de bolnavi de Parkinson, iar in Europa numarul acestora ajunge la 1,2 milioane persoane.

Etichete: parkinson, dsp hunedoara, asociatia antiparkinson

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii

Examenul de admitere in Rezidentiat, duminica, 8 decembrie

Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

Paun: Rezistenta antimicrobiana reprezinta o deficienta majora in sistemul sanitar romanesc

Ministrul Sanatatii: Trebuie sa iesim din zodia spagii