Superbacteria sexului ia amploare si este mai periculoasa decat SIDA

07/05/2013

Superbacteria sexului ia amploare si este mai periculoasa decat SIDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/superbacteria-sexului-ia-amploare-si-este-mai-periculoasa-decat-sida/

poza boli infectioaseInfectia cu bacteria H041, o tulpina de gonoree rezistenta la antibiotic si denumita “superbacteria sexului” face noi victime in Statele Unite ale Americii, dupa cum avertizeaza specialistii. Conform acestora, “superbacteria sexului” este mai periculoasa decat SIDA si ar putea cauza mai multe morti decat afectiunea produsa de virusul HIV, intr-un timp mult mai scurt.

Bacteria rezistenta H041 se transmite prin contact sexual si a fost descoperita pentru prima data in 2011, in Japonia. Dupa ce recent au fost descoperite cazuri noi de infectie cu “superbacteria sexului”, atat in SUA, cat si in Norvegia, specialistii americani din domeniul medical au solicitat Congresului fonduri in valoare de 50 de milioane de dolari, pentru crearea unui antibiotic care sa stopeze multiplicarea numarului de infectii cu bacteria rezistenta H041.

Bacteria ar putea fi mai rea decat SIDA pe termen scurt, pentru ca este mai agresiva si va afecta mai multi oameni, mult mai rapid”, a declarant medicul american Alan Christianson, citat de CNBC. “Superbacteria sexului” este o tulpina de gonoree rezistenta la antibiotic, gonoreea fiind a doua boala transmisibila pe cale sexuala in ceea ce priveste numarul de cazuri identificate.

Cei infectati cu aceasta tulpina de gonoree ar putea intra in soc septic mortal in cateva zile. Prin urmare, este extrem de periculoasa”, a mai avertizat medicul. Pana in prezent nu au fost inregistrate cazuri de morti din cauza infectiei cu “superbacteria sexului”, dar medicii avertizeaza ca existenta contactelor sexuale neprotejate creste semnificativ riscul de infectie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: