Suceava: Mangerii de spitale refuza Masterplanul pentru sanatate al Regiunii de Nord-Est

22/02/2019

Suceava: Mangerii de spitale refuza Masterplanul pentru sanatate al Regiunii de Nord-Est

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/suceava-mangerii-de-spitale-refuza-masterplanul-pentru-sanatate-al-regiunii-de-nord-est/

Directorii de spitale din judetul Suceava, primari si presedintele Consiliului Judetean (CJ), Gheorghe Flutur, au convenit sa respinga propunerile din Masterplanul Regional de Servicii de Sanatate Regiunea Nord-Est, in cadrul reuniunii din 25 februarie de la Iasi.

Managerii de spitale refuza sa reduca numarul de paturi, masura ce apare in draftul masterplanului intocmit de Ministerul Sanatatii, intrebandu-se ce se va intampla cu medicii si personalul medical in aceste conditii si solicita cresterea numarului de paturi, relateaza Agerpres.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Vasile Rimbu, sustine ca masterplanul ‘se bazeaza pe date ireale.

In opinia sa, un masterplan fezabil ar trebui aiba la baza si o reglementare clara a finantarii spitalelor si a standardelor de cost.

Si presedintele CJ Suceava, Flutur a apreciat ca masterplanul pe sanatate ”este un nefericit draft”.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

”S-au facut foarte mari investitii in spitale cu bani si de la local si de la stat si acum le inchideti. (…) 80 de milioane de euro investitii in spitalele din judetul Suceava si acuma …”, a spus Flutur, citat de Agerpres, care a recomandat directorilor de spitale care vor merge la Iasi sa sustina un punct de vedere comun sa faca abstractie de culoarea politica.

Responsabili din sanatate din acest judet sunt invitati pe 25 februarie la Iasi, pentru a le fi prezentat Masterplanul regional de servicii de sanatate al Regiunii Nord-Est.

Propunerile din draft au in vedere inchiderea unor spitale, comasarea altora si reducerea numarului de paturi la cele care raman, mai relateaza sursa mentionata.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati