Succesul tratamentului pentru astm depinde in mare masura de pacienti si de disciplina lor

03/05/2023
Succesul tratamentului pentru astm depinde in mare masura de pacienti si de disciplina lor

Succesul tratamentului pentru astm depinde in mare masura de pacienti si de disciplina lor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/succesul-tratamentului-pentru-astm-depinde-in-mare-masura-de-pacienti-si-de-disciplina-lor/

Societatea Romana de Pneumologie va oferi, in perioada 5 – 7 mai, la Sun Plaza, in Capitala, spirometrii gratuite.

“Astmul, o boala inca subdiagnosticata si intermitent tratata, ramane o provocare pentru medic si pacient. Progresele terapeutice actuale permit tratarea tuturor pacientilor, indiferent de stadiul de severitate al bolii, ultimele tratamente biologice dau o noua sansa chiar si celor cu astm sever. Totul este ca tratamentele sa fie urmate corect si constant”, a declarat Dr. Florin Mihaltan, medic primar pneumolog, potrivit unui comunicat de presa.

Spirometria este un test utilizat pentru diagnosticarea astmului bronsic, atunci cand simptomele conduc la suspiciunea de astm.

Potrivit medicilor, succesul tratamentului pentru astm depinde in mare masura de pacienti si de disciplina lor de a-si lua medicamentele prescrise, lucru numit de medici drept ‘aderenta la tratament’.

Cu toate acestea, astmul si BPOC au una dintre cele mai scazute rate de aderenta la tratament, doar 33% dintre pacienti urmeaza intocmai ce le-au prescris medicii.

Prin comparatie, diabetul are 51%, depresia 62%, iar cancerul, scleroza multipla si hipertensiunea arteriala au peste 75% aderenta la tratament. Mai mult, in Romania, aderenta la tratamentele inhalatorii este de 68%.
Pentru a tine boala sub control pacientii cu astm bronsic trebuie sa respecte tratamentul prescris de medic si sa mearga la medic cel putin o data pe an.

Programul spirometriilor gratuite:

• vineri, 5 mai – 16,00 – 22,00,
• sambata, 6 mai – 10,00 – 22,00,
• duminica, 7 mai – 10,00 – 16,00.

Etichete: astmul, astm bronsic, spirometrie, spirometrie gratuita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: