Subprogram de oncologie pediatrica

26/11/2015

Subprogram de oncologie pediatrica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/subprogram-de-oncologie-pediatrica/

oncologieAflat la a IV-a conferinta nationala dedicate problematicii cancerului la copii si tineri “Interventia pe termen lung — conditie esentiala pentru integrarea optima a copilului cu cancer!, seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a spus ca ia in calcul un subprogram de oncologie pediatrica.

“Sigur ca ne gandim si incercam sa creionam un subprogram in cadrul programului de oncologie dedicat oncologiei pediatrice. Urmeaza in perioada imediat urmatoare sa discutam cu specialistii din domeniu, cu psihologi, cu absolut toti cei care pot sa contribuie cu ceva la acest subprogram, ca sa putem oferi tot substratul de care are nevoie acest program, nu doar in a aloca niste sume. Extrem de important este tot ce inseamna suport in aceasta boala si atunci sigur ca vom gasi solutii si pentru psihologie si pentru kinetoterapie si chiar pentru a face viata mai usoara acestor copii in clinici”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, conform Agerpres.

El el mai afirma ca urmeaza sa mai fie introduce si alte molecule pentru tratarea afectiunilor oncologice.

“Este extrem de important daca putem sa punem un diagnostic foarte rapid sau mult mai rapid decat cum il punem pana acum. Este extrem de important daca putem sa oferim tratamente mai usor suportate de copil decat de un adult. S-au introdus molecule noi in oncologie, se vor mai introduce si altele. Tocmai au fost la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale cateva zile de analiza pentru moleculele care nu primisera acceptul de a intra pe lista. A fost perioada de contestatii, s-a analizat si vor intra. Nu stiu daca sunt toate, nu stiu daca sunt absolut toate tratamentele disponibile in acest moment la noi, de care are nevoie patologia oncologica si in special patologia din oncologia pediatrica”, a mai completat Ciurchea.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: