Studiu: Versiunea BA.2 a variantei Omicron, mai infectioasa decat cea originala

01/02/2022
Studiu: Versiunea BA.2 a variantei Omicron, mai infectioasa decat cea originala

Studiu: Versiunea BA.2 a variantei Omicron, mai infectioasa decat cea originala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-versiunea-ba-2-a-variantei-omicron-mai-infectioasa-decat-cea-originala/

Versiunea BA.2 a variantei Omicron a noului coronavirus este mai transmisibila decat varianta originala BA.1. Aceasta detine o capacitate mai mare de infectare a persoanelor vaccinate, concluzioneaza autorii unui studiu danez, potrivit Reuters.

Acest studiu, care a analizat infectarile provocate de noul coronavirus in peste 8.500 de familii daneze in perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, a descoperit ca persoanele infectate cu subvarianta BA.2 erau cu 33% mai predispuse sa ii infecteze pe oamenii din jur, in comparatie cu persoanele infectate cu subvarianta BA.1, relateaza si Agerpres.

La nivel mondial, subvarianta originala BA.1 reprezinta peste 98% din totalul cazurilor de infectari cu Omicron. Varianta BA.2, insa, a devenit foarte repede tulpina dominanta in Danemarca.

“Am ajuns la concluzia ca subvarianta Omicron BA.2 este in mod nativ substantial mai transmisibila decat BA.1 si ca ea detine, de asemenea, proprietati care ii permit sa ocoleasca imunitatea si care reduc si mai mult efectul protector al vaccinarii impotriva noului coronavirus”, au declarat autorii studiului, potrivit susrelor citate.

Studiul, care sugereaza ca subvarianta BA.2 este cu aproximativ 33% mai infectioasa decat BA.1, nu a fost inca examinat de alti oameni de stiinta.

Cercetarea a fost realizata de oamenii de stiinta de la Statens Serum Institut, Universitatea Copenhaga, Oficiul pentru Statistica din Danemarca si Universitatea Tehnica din Danemarca.

Etichete: varianta omicron, versiunea BA.2 omicron, coronavirus

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: