Studiu: Veninul de albine s-a dovedit eficient in distrugerea cancerului de san triplu-negativ

02/09/2020

Studiu: Veninul de albine s-a dovedit eficient in distrugerea cancerului de san triplu-negativ

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-veninul-de-albine-s-a-dovedit-eficient-in-distrugerea-cancerului-de-san-triplu-negativ/

Veninul obtinut de la albinele europene s-a dovedit eficient in distrugerea celulelor celei mai agresive si greu de tratat forme de cancer mamar, potrivit concluziilor unui studiu realizat in Australia, citat de agentiile DPA si Xinhua.

In cadrul studiului, realizat de oameni de stiinta de la Institutul de Cercetari Medicale Harry Perkins si de la Universitatea Western Australia, a fost utilizat venin de la 312 albine si bondari cu scopul de a analiza proprietatile anticancerigene ale acestuia, relateaza si Agerpres.

Echipa a descoperit ca veninul – si mai ales componenta sa principala, melitina – a indus rapid distrugerea celulelor care constituie ”cancerul mamar triplu-negativ si celulele cancerului de san imbogatite cu HER2”. In plus, veninul a avut acest efect la concentratii care nu au daunat celulelor normale.

”Veninul s-a dovedit extrem de puternic. Am descoperit ca melitina poate distruge complet membranele celulelor canceroase in 60 de minute”’, a declarat Ciara Duffy, cercetator principal in cadrul studiului, intr-un mesaj publicat miercuri pe site-ul institutului, potrivit surselor citate.

Si Peter Klinken, cercetator-sef la Universitatea Western Australia, a declarat ca aceasta observatie conform careia melitina poate suprima dezvoltarea celulelor este ”incredibil de interesanta”.

Urmatorul pas in studiile clinice il reprezinta evaluarea metodei optime pentru administrarea melitinei, ca si stabilirea toxicitatii si a dozelor maxime tolerate.

Cancerul de san triplu negativ reprezinta 10-15% dintre toate cazurile de cancer mamar. In prezent, nu exista tratamente clinice destul de eficiente pentru acest tip de cancer.

Etichete: cancer de san, tratament cancer mamar, cancer de san triplu negativ, veninul de albine cancer

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ionel says:

    Bonjour, eu am inceput aceasta terapie.cu veninul albinelor .multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin

Compania Gilead Sciences anunta numirea directorului general pentru Romania

Octavian Jurma: In Romania, minorii sunt mai vulnerabili la COVID-19 decat media europeana

Arafat, despre certificatul verde Covid: Aceasta hotarare n-a impus restrictii

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid