Studiu: Un simplu test de urina ar putea determina riscul de mortalitate

poza test de laboratorUn nou studiu publicat in revista “American Journal of Kidney Disease” arata ca un simplu test de urina ar putea prezice durata vietii unei persoane, in functie de nivelul de proteinurie identificat in urina. Studiul a fost condus de Tanvir Chowdhury Turin, prof. assist. La Universitatea din Calagary, Canada.

Concluzia a rezultat din analiza unor probe de urina colectate de la peste 810.000 pacienti. Prin intermediul acestor investigatii cercetatorii au gasit o stransa legatura intre nivelul de proteinurie din urina si riscul crescut de mortalitate. Mai exact, in cazul pacientilor in urina carora nu s-au regasit urme de proteinurie s-a estimate o durata de viata mai lunga cu 15 fata de cei care prezentau aceasta proteina.

Totusi, autorii studiului dau asigurari ca descoperirea acestui aspect intr-o banala analiza de urina nu reprezinta neaparat o condamnare la moarte, ci un semnal de alarma asupra faptului ca functiile normale ale rinichilor au fost afectate.

Odata ce medicul de specialitate va identifica aceasta problema, va putea prescrie si un tratament adecvat. De asemenea, dr. Turin a mai subliniat si faptul ca persoanele care prezinta risc de afectiuni renale pot reduce riscul aparitiei complicatiilor sau pot preveni aparitia bolilor renuntand la fumat si adoptand un stil de viata echilibrat, in care activitatea fizica sa ocupe un loc aparte, alimentatia sa fie bazata pe fructe si legume proaspete.  

 

Sursa stire: healthyliving.msn.com

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil