Studiu: Un pacient din trei resimte simptomele Covid-19 chiar si dupa sase saptamani de la infectare

09/12/2020
Studiu: Un pacient din trei resimte simptomele Covid-19 chiar si dupa sase saptamani de la infectare

Studiu: Un pacient din trei resimte simptomele Covid-19 chiar si dupa sase saptamani de la infectare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-un-pacient-din-trei-resimte-simptomele-covid-19-chiar-si-dupa-sase-saptamani-de-la-infectare/

Un studiu stiintific publicat de curand arata ca simptomele de COVID-19 precum oboseala, insuficienta respiratorie sau pierderea gustului, se pot prelungi mai mult de sase saptamani la unul din trei cazuri, relateaza EFE.

Cercetatori de la Universitatea din Geneva si alte institutii au urmarit evolutia a 669 de pacienti cu COVID-19, dintre care o treime au semnalat simptome si dupa cea de-a sasea saptamana de la infectare, inclusiv cei care nu faceau parte din grupurile de risc de a dezvolta o forma grava a bolii, relateaza si Agerpres.

Potrivit expertilor, acest procent ridicat impune o campanie de constientizare si de informare, adresata inclusiv companiilor si firmelor de asigurare pentru a se avea in vedere ca persoane ce nu apartin grupurilor de risc pot fi bolnave pentru o perioada mai lunga de timp in care ii pot contagia pe colegii de munca.

Continut educational:

Simptomele cele mai comune sunt oboseala, urmata de insuficienta respiratorie, pierderea mirosului si a gustului si, in proportie mai mica, tuse persistenta si dureri de cap, arata studiul.

“Pe multi pacienti ii preocupa cat vor dura simptomele si daca unele vor deveni cronice, dar cum nu avem un raspuns medical clar, este important sa-i tratam si sa-i ascultam pe pacienti”, a precizat una dintre cercetatoare, Mayssam Nehme, potrivit surselor citate.

Universitatea din Geneva a explicat ca studiul va urmari pacientii si pe termen mai lung (trei, sase si 12 luni dupa contractarea virusului) pentru a intelege mai bine consecintele pe termen lung ale COVID-19.

Etichete: simptome covid, durata simptome covid, simptome comune covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Vladica Vasile says:

    Doresc SA primesc informații despre COVID

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: