Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa

03/07/2020
Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa

Studiu: Tulpina de SARS-CoV-2 care circula in prezent este mai infectioasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-tulpina-de-sars-cov-2-care-circula-in-prezent-este-mai-infectioasa/

Varianta de SARS-CoV-2 care este dominanta in prezent pe plan mondial infecteaza mai usor celulele decat acea tulpina de coronavirus aparuta la inceputurile pandemiei in China, fapt care o face sa fie probabil mai contagioasa in randul comunitatilor umane, concluzioneaza un studiu publicat in revista Cell si citat de AFP.

“Nu stim inca daca o persoana se recupereaza mai putin bine dupa tulpina actuala sau nu. Se pare ca virusul se inmulteste mai bine si poate fi mai transmisibil, dar noi ne aflam inca in stadiul in care incercam sa confirmam aceasta ipoteza. Insa cativa foarte buni geneticieni din domeniul virusului lucreaza la acest aspect”, a comentat Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID) din Statele Unite ale Americii pentru Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (JAMA), citat si de Agerpres.

Potrivit surelor citate, dupa iesirea sa din China si sosirea in Europa, o varianta a noului coronavirus, care sufera in permanenta mutatii, la fel ca orice virus, a devenit dominanta si aceasta versiune europeana este aceea care s-a instalat apoi in Statele Unite.

Acea varianta, denumita D614G, este diferita printr-o singura litera din ADN-ul virusului, aflata intr-o zona care controleaza varful particulei prin care patrunde in celule umane.

Mutatiile genetice ale noului coronavirus sunt urmarite in lumea intreaga de catre oamenii de stiinta.

Etichete: tulpina coronavirus, Sars-CoV2, mutatii genetice coronavirus, covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: