Studiu: Tratament nou impotriva bacteriei Clostridium difficile

24/09/2015

Studiu: Tratament nou impotriva bacteriei Clostridium difficile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-tratament-nou-impotriva-bacteriei-clostridium-difficile/

bacterie periculoasa GermaniaSe prefigureaza un nou tratament impotriva bacteriei “Clostridium difficile” , responsabila pentru o infectie care face anual zeci de mii de victime.

Publicatia americana de specialitate Science Translational Medicine a publicat miercuri, 23 septembrie,un studiuĀ  realizat pe soareci de laborator in urma caruia s-au obtinut rezultate surprinzatoare.

“Clostridium difficile”, un agent patogen care infecteaza sistemul digestiv reapare la un sfert dintre pacienti in ciuda tratamentului cu antibiotice eficiente.

Aproximativ 7% dintre persoanele infectate mor in termen de 30 de zile de la stabilirea diagnosticului.

Conform AFP, cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford din California spun ca noul medicament antibacterian distruge Clostridium difficile prin tintirea unei toxine pe care o produce aceasta bacterie mortala, dar lasa intacte bacteriile florei intestinale.

Acest tip de tratament face deja obiectul unor cercetari clinice pe oameni si in cazul maladiilor cardiovasculare, a cancerului si a aterosclerozei.

Oamenii de stiinta americani mai spun ca acest medicament previne inflamarea intestinelor si lasa flora intestinala sa se regenereze.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: