Studiu: Radioterapia si tratamentul hormonal reduc mortalitatea in cancerul de prostata

07/01/2015

Studiu: Radioterapia si tratamentul hormonal reduc mortalitatea in cancerul de prostata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-radioterapia-si-tratamentul-hormonal-reduc-mortalitatea-in-cancerul-de-prostata/

cancer-prostataRadioterapia in cazul tratamentului hormonal impotriva cancerului agresiv de prostata reduce cu aproape 50% mortalitatea in randul barbatilor in varsta care sufera de aceasta boala.

Cel putin asa  concluzioneaza autorii unui studiu publicat la inceputul luni ianuarie 2015 in revista medicala americana Clinical Oncology.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de  pacienti cu varste cuprinse intre 65 si 85 de ani. Oamenii de stiinta au comparat rezultatele oferite de combinatia dintre cele doua tratamente cu rezultatele medicale ale pacientilor care au primit doar tratament hormonal.

Studiul are la baza rezultatele furnizate de doua teste clinice care au aratat ca cele doua terapii combinate salveaza vietile barbatilor mai tineri care sufera de acelasi tip de cancer.

Studiile clinice au aratat, de asemenea, ca 40% dintre barbatii varstnici diagnosticati cu un cancer agresiv de prostata sunt tratati doar prin hormonoterapie, precizeaza oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite, autorii studiului, conform Mediafax.

Oamenii de stiinta care au participat la cercetare spun ca aceasta combinatie, radioterapie si tratament hormonal, este “bine tolerata si eficienta” si provoaca mai putine efecte secundare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: