Studiu: Particule infectate cu virusul SARS-CoV-2 detectate si la 5 m distanta de o persoana infectata

14/08/2020

Studiu: Particule infectate cu virusul SARS-CoV-2 detectate si la 5 m distanta de o persoana infectata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-particule-infectate-cu-virusul-sars-cov-2-detectate-si-la-5-m-distanta-de-o-persoana-infectata/

Una dintre controversele vizavi de virsusul SARS-Cov-2 este legata de posibilitatea transmiterii acestuia prin aerosoli, particule foarte fine ramase in suspensie, care pot aparea din cauza picaturilor expulzate prin tuse, stranut, vorbit sau cantat.

Cercetatori americani din cadrul Universitatii Florida au studiat acesta posibiltate si au constatat prezenta virusului viabil in aer, intr-o incapere de spital, la circa cinci metri distanta fata de un pacient infectat.

S-a ajuns la aceasta concluzie in urma analizei unor mostre din aerul incaperii unde erau internati doi pacienti infectati cu noul coronavirus, unul dintre ei avand o infectie respiratorie activa, relateaza Agerpres.

Continut educational:

Mostrele au fost analizate in laborator, prin secventierea genomului virusului prelevat din aer si al virusului izolat intr-o cultura celulara. Rezultatul obtinut arata izolarea coronavirusului ”viabil” (care poate infecta alte persoane) in mostrele de la o distanta cuprinsa intre 2 si 4,8 metri de pacientul cu infectia activa.

Oamenii de stiinta dau asigurari ca secventa genomului tulpinei virusului SARS-CoV-2 izolata din mostre a fost identica cu cea izolata de la pacientul cu infectia activa.

Astfel, cercetatorii considera ca in cadrul strategiilor de preventie impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2, este nevoie de masuri de control a aerosolilor, mai ales in spatiile inchise, unde pastrarea unei distante de doi metri ar putea fi insuficienta si poate crea de asemenea o falsa senzatie de siguranta.

Etichete: particule virus sars-cov-2, coronavirus in aer, distanta sigura fata de persoana infectata cu coronavirus, coronavirus aerosoli, distantare sociala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj