Studiu: Pacientii obezi au risc ridicat de a suferi forme grave de Covid-19

01/09/2020

Studiu: Pacientii obezi au risc ridicat de a suferi forme grave de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-pacientii-obezi-au-risc-ridicat-de-a-suferi-forme-grave-de-covid-19/

Persoanele obeze prezinta un risc ridicat de a suferi cazuri grave de Covid-19, conform concluziilor unui studiu recent, citat de agentia Xinhua.

Doar una din zece persoane care au ajuns la terapie intensiva diagnosticate cu boala COVID-19 se incadrau in intervalul de greutate corporala sanatoasa, potrivit studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generala si Endocrina de la Spitalul Universitar din Lille, Franta, relateaza si Agerpres.

Aproximativ o jumatate dintre cei 124 de pacienti internati la terapie intensiva cu boala COVID-19 din esantionul de persoane studiat erau obezi, iar majoritatea celor ramasi erau supraponderali.

”La cateva luni in cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care il prezinta acest virus pentru persoanele care sufera de obezitate nu ar putea fi mai clar. Datele noastre demonstreaza ca riscul de a se ajunge la forme mai grave de boala creste odata cu IMC (indicele de masa corporala – n.a.), pana la punctul in care aproape toti pacientii cu COVID-19 de la terapie intensiva vor ajunge (conectati) la un ventilator”’, a declarat Pattou, potrivit surselor citate.

Concluziile acestui studiu vor fi prezentate in cadrul editiei din acest an a Congresului european si international asupra obezitatii (ECOICO 2020), ce va avea loc in perioada 1-4 septembrie.

Etichete: risc covid persoane obeze, forme grave covid, riscuri obezitate

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Dr Csáki Maria says:

    Multumesc pentru informatii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare