Studiu: Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu SARS-CoV-2

14/11/2020

Studiu: Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-pacientii-cu-diabet-se-confrunta-cu-un-risc-dublu-de-deces-in-cazul-infectarii-cu-sars-cov-2/

Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat de curand in revista medicala britanica “The Lancet“, conform dpa.

Potrivit studiului, “vulnerabilitatea persoanelor cu diabet in timpul unei urgente de sanatate publica a devenit evidenta prin riscul de cel putin doua ori mai crescut de a dezvolta forma severa a bolii sau chiar de deces” dupa contractarea noului coronavirus, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

“Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbiditati sau ambele sunt in mod special vulnerabile la COVID-19”, spun medici si oameni de stiinta din mai multe tari, printre care Australia, China, Africa de Sud si Statele Unite.

Cercetatorii au descris ca uluitoare povara globala a diabetului, cu aproximativ 463 de milioane de adulti afectati in 2019.

Potrivit expertilor din echipa de cercetare, aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afectiuni si a complicatiilor sale.

Etichete: complicatii diabet, risc diabet covid-19, studiu diabet

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I

Aproape 2000 de studenti voluntari, alaturi de cadrele sanitare din prima linie