Studiu: Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu SARS-CoV-2

14/11/2020

Studiu: Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-pacientii-cu-diabet-se-confrunta-cu-un-risc-dublu-de-deces-in-cazul-infectarii-cu-sars-cov-2/

Pacientii cu diabet se confrunta cu un risc dublu de deces in cazul infectarii cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat de curand in revista medicala britanica “The Lancet“, conform dpa.

Potrivit studiului, “vulnerabilitatea persoanelor cu diabet in timpul unei urgente de sanatate publica a devenit evidenta prin riscul de cel putin doua ori mai crescut de a dezvolta forma severa a bolii sau chiar de deces” dupa contractarea noului coronavirus, relateaza si Agerpres.

“Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbiditati sau ambele sunt in mod special vulnerabile la COVID-19”, spun medici si oameni de stiinta din mai multe tari, printre care Australia, China, Africa de Sud si Statele Unite.

Cercetatorii au descris ca uluitoare povara globala a diabetului, cu aproximativ 463 de milioane de adulti afectati in 2019.

Potrivit expertilor din echipa de cercetare, aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afectiuni si a complicatiilor sale.

Etichete: complicatii diabet, risc diabet covid-19, studiu diabet

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: