Studiu: Infectiile cu virusurile care provoaca raceli comune pot antrena sistemul imunitar in fata SARS-CoV-2

06/08/2020
Studiu: Infectiile cu virusurile care provoaca raceli comune pot antrena sistemul imunitar in fata SARS-CoV-2

Studiu: Infectiile cu virusurile care provoaca raceli comune pot antrena sistemul imunitar in fata SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-infectiile-cu-virusurile-care-provoaca-raceli-comune-pot-antrena-sistemul-imunitar-in-fata-sars-cov-2/

Infectiile anterioare cu virusurile care provoaca raceli pot antrena sistemul imunitar pentru a recunoaste si ataca virusul SARS-CoV-2 potrivit unui nou studiu publicat in revista Science, conform Live Science.

Concluzia cercetatoriloreste aceea ca celulele imunitare T (limfocitele T), care recunosc coronavirusurile care produc racelile obisnuite, recunosc si parti din virusul SARS-CoV-2, relateaza si Agerpres.

Aceasta memorie a sistemului imunitar poate explica de ce unii oameni se confrunta cu forme usoare ale infectiei cu COVID-19 prin comparatie cu altii.

Autorii studiului au subliniat insa ca ipoteza lor este “speculativa” si este nevoie de mai multe studii pentru a o confirma, pentru ca inca nu se stie cu exactitate cat de important este rolul jucat de limfocitele T in lupta organismului cu noul coronavirus.

“Am demonstrat acum ca, in cazul anumitor oameni, memoria preexistenta a limfocitelor T fata de coronavirusurile care produc banala raceala poate recunoaste parti din SARS-CoV-2 sau chiar structura sa moleculara exacta”, sustine unul dintre coordonatorii acestui studiu, Daniela Weiskopf, profesor asistent la Institutul pentru Imunologie La Jolla din La Jolla, California, potrivit surselor citate.

Este posibil ca aceasta reactivitate imuna sa asigure diferite niveluri de protectie in fata Covid-19, sustine si celalalt coordonator al studiului, Alessandro Sette, profesor la acelasi institut.

Studiile realizate anterioar au aratat ca pana la 50% dintre oamenii care nu au fost niciodata expusi la COVID-19 au celule T care recunosc virusul SARS-CoV-2.

Oamenii de stiinta au avansat ipoteza ca aceasta imunitate preexistenta poate fi rezultatul infectiilor anterioare cu alte virusuri din familia coronavirusurilor, in special cu cele care produc racelile comune.

Etichete: infectii virale, raceli comune, sistem imunitar, coronavirus sars cov 2

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: